21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Danski psihodeličari Mythic Sunship stižu prekosutra u Močvaru

Više od autora

- vl promo-

U srijedu 18. travnja u zagrebačkom klubu Močvara nastupit će psihodelični band iz Danske, Mythic Sunship. U svojstvu predgrupe koncertirat će zagrebačka grupa Seven Mouldy Figs vrlo sličnog glazbenog opredjeljenja koji za sebe kažu kako sviraju alternativni psiho rock.

Vrata Močvare se otavraju u 20 sati, koncert započinje u 21 sat a cijena ulaznice iznosi 40 kn.

MYTHIC SUNSHIP (Danska) – psyche/fuzz rock

Četveročlani instrumentalni bend po prvi puta dolazi u Zagreb u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju svoj treći album naziva ‘Upheaval’ izdanog na El Paraiso Records, label koji je nastao kao dio dugogodišnjeg rada benda Causa Sui.

Mythic Sunship svira improvizirani/long form rock koji je inspiriran jap/kraut/space rockom, free jazzom, stonerom i ostalim žanrovima, a rezultat je kombinacija snažnih jamova isprepletenih repetitivnim psihodeličnim dionicama.


Kao postojani član underground scene u Kopenhagenu, opisani su kao jedan od interesantnijih bendova europske psyche scene, a do sada su nastupali diljem planete i nastupali uz Moon Duo, Causa Sui, King Gizzard & The Lizard Wizard i mnoge druge.

Diskografija:
Ouroboros (2016. El Paraiso Records)
Land Between Rivers (2017. El Paraiso Records)
Upheaval (2018. El Paraiso Records)

SEVEN MOULDY FIGS (Zagreb) – alternative/psyche rock

Seven Mouldy Figs (7MF) je alternativni rock bend iz Zagreba. Osnovan je 2012., a aktivan od trećeg mjeseca 2013. Uz poneke promjene u postavi bend na ljeto 2014. postaje trio i nastavlja u pomalo psihodeličnom smjeru.

Laura T. (bubanj/back vokal), Laura M. (bas/back vokal) te Lucija (gitara/vokal) iza sebe imaju dva EP-a te album prvijenac ‘Labyrinth’ (rujan 2016.) koji je zasluženo dobio veliki broj pozitivnih recenzija u Hrvatskoj i regiji.

Iza sebe imaju mnoštvo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švedskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i BiH te izvode samo autorske pjesme na engleskom jeziku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno