18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Darko Krajinović dobitnik državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić”

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić” utemeljena je Zakonom o tehničkoj kulturi i dodjeljuje se od 1992. godine pojedincima, udrugama i drugim pravnim osobama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture.

Godišnje se dodjeljuje jedna nagrada za životno djelo, do deset godišnjih nagrada pojedincima i do pet godišnjih nagrada udrugama tehničke kulture, poduzećima i drugim pravnim osobama.

A među deset pojedinaca iz cijele Hrvatske kojima je dodijeljena Godišnja nagrada “Faust Vrančić” za 2021. godinu nalazi se i  Darko Krajinović, mr. ing. airtraffic, predsjednik Aero kluba „Fenix“ Cerić kojemu je nagrada dodijeljena za dugogodišnji izniman doprinos u tehničkom stvaralaštvu, radu s mladima i natjecanjima te međunarodnoj promidžbi tehničke kulture u Hrvata.

Zahvaljujući predanom radu i zalaganju Darka Krajinovića Aero klub „Fenix“ Cerić postigao je iznimne rezultate zbog kojih je prepoznat i u široj javnosti po transparentnom radu i kvaliteti, kao i pedagoškom radu, ali i kao veliki promicatelj tehničke kulture.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno