17 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Dave McKendry i Gráinne Hunt donose poletnu ljubavnu priču

Više od autora

- vl promo-Talentirani glazbenik, virtuoz i pjesnik, Dave McKendry predstavio je treći singl s najavljenog studijskog albuma. Najnovija pjesma, “Birds In Flight”, duet je s kantautoricom Gráinne Hunt te donosi priču dvoje zaljubljenih koji zajedno kročeći kroz život preživljavaju sve uspone i padove – poput dvije ptice u letu.

Iako dolazi nakon ranije predstavljenih singlova “Islander” i “How Ashes Are Made”, “Birds In Flight” zapravo je prva pjesma koju je McKendry napisao za nadolazeći album, a odluka da postane duet došla je sasvim spontano tijekom rada u studiju baš kao i poziv za suradnju upućen prijateljici i glazbenici Gráinne Hunt. U pjesmi koju imamo pred sobom, njen čaroban vokal i zapanjujuća izvedba doveli su McKendryjevu ideju do novih visina.

Dave McKendry glazbenik je koji je stvorio dom u stranoj zemlji te kroz svoju glazbu predstavlja glas svih onih koji su se našli daleko od svoje rodne grude, žudeći za svime što su ostavili iza sebe. Za vrijeme nestabilnih devedesetih u Belfastu, McKendry je pretvarao strah i frustraciju u glazbu pa se već rano u mladosti našao na pozornici s raznim rock bendovima. Mnogo toga se u međuvremenu promijenilo, ali glazba je ostala. Svoje prvo izdanje objavio je 2018. godine u suradnji s producentom Jimmy Krammerom. Naziva “Islander”, album je sadržavao pjesme snimljene isključivo s vokalom i gitarom (kao što ih je izvodio na ulicama), a do novog albuma – čiji se izlazak uskoro očekuje, slušatelji mogu uživati u emotivnim melodijama i lirici te vokalnom interpretacijom koji čitavu priču zaokružuje na poseban način.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno