27 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Odvjetnik Davor Ćavar: Prerano je govoriti o ostavci, a nije me iznenadio njegov poziv. Ja sam odvjetnik profesionalac

Više od autora

- vl promo-

Uskok je do sada ispitao četvero svjedoka u vezi uhićenja župana Damira Dekanića. Radi se o jednoj civilnoj osobi i o trojici policajaca, a očito je kako je Uskok izabrao taktiku s kojom će na kraju ispitati samog župana i njegovog rođaka za kojeg se tvrdi kako je vozio automobil. Kako doznajemo, Damira Dekanić sutra će biti ispitan. Ono što ga tereti su iskazi svjedoka, ali i nadzor pun nepravilnosti koji je proveo MUP, istaknuto je u RTL-u Danas.

Nekako se kroz medije provlačilo stalno, bio je određeni pritisak na njega tijekom cijele godine. Je li iznenađen – teško je reći. Cijelo vrijeme je očekivao da će se to okončati. Možda i bolje, i vjerujem da je njemu lakše da se pokrenuo postupak da konačno završi s tom pričom”, istaknuo je Dekanićev odvjetnik Davor Ćavar te je prokomentirao je li ga je iznenadilo što se župan odlučio njega izabrati za svojeg odvjetnika. „Nije me iznenadilo, ja sam odvjetnik profesionalac. Mi nemamo luksuz birati stranke po političkim bojama. Nijednu stranku ne možemo odbiti tako da nisam ni ja njega. Mene poznaje tako da je mene angažirao”.


Ćavar je još dodao kako je još prerano govoriti o ostavci, a kako će o prijedlogu istražnog zatvora odlučiti državno odvjetništvo, dakle USKOK nakon ispitivanja. Također, i dalje stoji kako župan Dekanić nije upravljao vozilom te večeri te da je još potrebno dodatno analizirati strategiju obrane u ovome slučaju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno