1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

De Niro, Pacino, Pesci i Keitel u Scorsesejevom The Irishmanu

Više od autora

- vl promo-Prema nedavno objavljenom članku portala Deadline, legendarni Joe Pesci potpisao je ugovor sa timom koji je okupljen oko filma The Irishman, novog ostvarenja kojeg će režirati Martin Scorsese, a u kojem će jednu od glavnih uloga odigrati i Robert De Niro. Ovo će biti Pescijeva  prva uloga još od 2010. i pojavljivanja u biografskoj komedija drami Love Ranch. Ovo je četvrti put da će se ujediniti sa Scorsesijem (nakon ostvarenja Raging Bull, Goodfellas i Casino), te sedmi put da će se u nekom filmu pojaviti sa De Nirom. Portretirat će mafijaškog bosa iz Pensilvanije, Russella Bufalina, koji bi mogao biti umiješan sa nestankom Jimmyja Hoffe.

O svojoj ulozi trenutno pregovara dugogodišnji Scorsesijev suradnik Harvey Keitel koji bi trebao portretirati mafijaškog bossa Angela Bruna, dok Bobby Cannavale pregovara o ulozi Crazy ‘Joea’ Galloe, člana njujorške mafijaške obitelji Colombo.

De Niro će glumiti naslovni lik, plaćenog ubojicu Franka ‘The Irishman’ Sheerana, koji je odgovoran za smrt 25 osoba, dok će Al Pacino portretirati nestalog kriminalno nastrojenog lidera radničkog sindikata, gore spomenutog Jimmyja Hoffu. Ovo će biti prvi put da će Pacino surađivati sa Scorsesijem. Za potrebe filma će biti korištena specijalna digitalna tehnika kako bi stariji glumci adekvatno bili prikazani kroz desetljeća.

Steve Zaillian napisao je scenarij koji je utemeljen na noveli ‘I Heard You Paint Houses’ Charlesa Brandta.

Lik Jimmyja Hoffe se do sada pojavljivao u nekoliko filmova. U TV filmu Blood Feud iz 1983. portretirao ga je Robert Blake, u TV mini seriji Robert Kennedy and His Times Trey Wilson, u biografskom filmu Hoffa iz 1992. Jack Nicholson, a u britanskoj TV seriji Conspiracy iz 2015. Paul Dewdney. Njegov lik se čak nakratko pojavio i u ostvarenju ‘Svemogući Bruce’ iz 2003.

Film koji bi se mogao naći i u utrci za Oscara će financirati Netflix koji je zadužen i za njegovu distribuciju. Producirat će ga De Niro, Gaston PavlovichJane Rosenthal, Martin Scorsese, Randall Emmett i Emma Tillinger Koskoff.

Snimanje počinje tijekom ovog mjeseca u New Yorku, a nastavlja se u prosincu. [Filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno