Sjajni nizozemski alternativni rock bend De Staat objavio je kompilacijski video live nastupa za pjesmu “Pikachu” ususret premijernom zagrebačkom nastupu u Tvornici kulture, u utorak 29. listopada. Kao predgrupa će nastupiti belgijski bend Shht.
De Staat je krenuo na veliku europsku turneju koja prati aktualni album “Bubble Gum”, a kao dio toga nastao je novi live video. “Pikachu je naš mali obol techno klasicima 80-ih, a radi se o prljavoj strani digitalnog života: vrebamo jedni druge, na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme.”
Europska turneja vodi ih kroz Njemačku, Poljsku, Slovačku, Rumunjsku, Bugarsku, Češku, UK, Irsku, Belgiju, Nizozemsku, Španjolsku i Francusku do kraja prosinca. Svi koncerti na domaćem terenu u Nizozemskoj su već rasprodani, kao i neki po Njemačkoj i Belgiji, čime pokazuju da je njihovo najmoćnije oružje nastup uživo. Bend je s aktualnim izdanjem dospio u top pet albuma na domaćem terenu, a uz rasprodane nastupe u Europi, bili su i predgrupa za Muse, Papa Roach i The Rolling Stones. De Staat otvara vrata raznih žanrova, mediji opisuju njihov rock kao nešto na što bi Queens Of The Stone Age bili ponosni, a sami kažu da njihova glazba dopire posvuda. Mega uspješan singl “Kitty Kitty” kojim su najavili aktualni album “Bubble Gum” s prepoznatljivom bass linijom nadopunjuje tekst koji je nastao nakon dolaska Trumpa na vlast, a progovara o stvaranju različitih skupina u društvu.
Kao predgrupa nastupit će Shht, a sebe nazivaju space rock bendom za sadašnju generaciju. Belgijska petorka donosi moderan digitalni kolaž ideja, u live nastupu nabijenom energijom.
Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 60 kn, dok će na dan koncerta iznositi 80 kn.