2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

“Đe ti je pita” – najbolja predstava prema ocjeni publike

Više od autora

- vl promo-


Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

U Hrvatskom domu kulture u Retkovcima završena je 30.-a jubilarna Smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Prema ocjeni prosudbenog povjerenstva najuspješnija je predstava  ”Maturanti”, režija Silvio Stilinović, Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda, a prema ocjeni publike najuspješnija predstava je ”Đe ti je pita ”, Kazališta ”Nova Scena” iz Vinkovaca u režiji Andrijane Raguž. Priznanje za najbolju mušku ulogu dobio je glumac Kazališta ”Nova Scena” iz Vinkovaca, Ivan Frančić, za ulogu Ćazima u predstavi ”Đe ti je pita ”. Dodijeljene su još mnoge nagrade u raznim kategorijama.

Manifestacija je uveličana i obilježavanjem 20.-e godišnjice smrti Mike Živkovića čije ime nosi kazalište u Retkovcima, a tom je „učitelju, redatelju i glumcu, čovjeku koji oživiše kazališni duh Retkovaca“ Organizacijski odbor manifestacije odlučio posmrtno dodijeliti posebno priznanje za izniman doprinos i pomoć u razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma Vukovarsko-srijemske županije.

Završnu večer Smotre upotpunio je Ljubomir Kerekeš monodramom – komedijom ”Dimnjačar”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno