14 C
Vinkovci
Subota, 30. rujna 2023.

Dea Lasić: Nećemo spavati zimski san

Više od autora

- vl promo-

Kao i obično pred Cibalijom je, unatoč blagdanima, puno posla. Dok su igrači na odmoru, vodstvo kluba polako se priprema za proces ishodovanja licence. Kada gledamo seniore, onda je godina za Cibaliju 2022. bila uspješna. No i taj se uspjeh može podijeliti u dvije faze.

U prvom dijelu godine teškom mukom je izbore ostanak u Prvoj nogometnoj ligi što nikoga nije moglo pretjerano oduševiti bez obzira na pozitivan ishod na kraju priče. Drugi dio godine zaključen je drugim mjestom što je odličan rezultat kada se gleda posljednjih nekoliko sezona. S druge strane, rezultati u školi nogometa nisu bajni i sve kategorije drže začelje ljestvice prvim ligama.

“Nitko u klubu nije i ne može biti zadovoljan rezultatima škole nogometa. Svi treneri su educirani, radi se po standardima i zahtjevima svake kategorije zasebno. Nažalost, trenutni rezultat je znak za alarm i  moramo sjesti i probati učiniti sve sto je u nasoj moci da pioniri, kadeti i juniori ostanu u ligi”, kaže predsjednica Cibalije Dea Lasić.

Ono što se postavilo kao glavni prioritet je pronalazak glavnog sponzora. U tom rješavanju zadatka svakako će pomoći rezultati koje ostvarajuju trupe Tomislava Radotića. Predsjednica govori kako su neki sponzori privučeni kroz ovu godinu te da su pojedina dogovorena za 2023.

“Igrači koji su najvažniji dionici našeg uspjeha pretvorili su se u pravu klapu, stručni stožer pod vodstvom trenera Radotića je mlad, ambiciozan i vrlo discipliniran. Sada kada su utakmice stale, svjesni smo činjenice da trenutačno imamo dobru momčad. No, uvijek moramo gledati prema naprijed i težiti za iskorakom prema naprijed”, navodi Lasić.

O iskoraku je govorio i šes stručnog stožera, a on neće biti moguć dok se riješi pitanje terena s umjetnom travom. Uvjeti rada ove sezone su najblaže slučaju rečeno loši.

“Definitivno je jedna od želja poboljšati uvjete za rad, što je glavni preduvjet za napredak kluba”, napominje predsjednica Cibalije.

Kriza zbog inflacije i cijena energenta utkala se u sve pore društva, stoga niti vinkovačka stara dana nije ostala imuna na rast cijena koji nas svakodnevno okružuje. Klub će proljeće morati dočekati spreman na svim razinama.

“Već sada se pripremamo, analiziramo na čemu trebamo poraditi i što moramo popraviti. Nećemo spavati zimski san. Trenutno smo u postupku budžetiranja za 2023 godinu, da ostanemo u okvirima planiranih prihoda i ne stvaramo nove dugove, a opet da znamo koliko ćemo imati na raspolaganju za pojačanja jer vidi se koliko nam fali kapetan Filip Jazvić”, ističe Lasić.

I ptice na grani znaju kakva su očekivanja navijača koji su od prvog kola bili velika podrška Nebeskoplavima. A što kaže predsjednica, kakvi su ciljevi kluba?

“Ciljevi kluba, dakako, ovise o prihodima koje ćemo dobiti iz proračuna i koje ćemo sami donijeti u klupsku blagajnu. Definitivno je jedna od želja poboljšati uvjete za rad, što je glavni preduvjet za napredak kluba.  S obzirom na bodovni zaostatak prve ekipe, nastojati ćemo biti što bolji u proljetnom dijelu prvenstva i ako nam se ukaze prilika borit ćemo se za prvo mjesto”, zaključila je Lasić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno