17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Deadpool 2 ostvario najbolje kino otvaranje u 2018. godini

Više od autora

- vl promo-

Kad se 2015. godine DEADPOOL pojavio u kinima, malo tko je očekivao kako će taj film o antijunaku s licem starog, isušenog avokada u konačnici napraviti čudesan rezultat na kino blagajnama, stvoriti revoluciju i začeti novu religiju. No zaista, ponovilo se čudo.

Nakon velikog uspjeha prvog filma, Ryan Reynolds je u ulozi Deadpoola ponovio izuzetan uspjeh prvog filma, a redatelj David Leitch, redatelj filmova „John Wick“ i „Atomic Blonde“, unio je još više kaskaderskih akrobacija, još više akcije i još više stila u novi nastavak.

Film koji je instant postao globalna senzacija, je već nakon prvog vikenda prikazivanja u Hrvatskoj svoj zvjezdani status potvrdio i brojkom. Naime, u Hrvatskoj je DEADPOOL 2, gledajući broj gledatelja, ostvario najveće kino otvaranje 2018. godine, te najveće kino otvaranje filma snimljenog prema nekom Marvelovom junaku, a ujedno i najbolje otvaranje svih vremena studija 20th Century Fox u Hrvatskoj s brojkom od  46.132 gledatelja i zaradom od 1.692.071 kn u vikendu (od četvrtka do nedjelje).


Film je temeljen na priči o najneobičnijem antijunaku Marvel Comicsa. DEADPOOL 2 je priča o životu bivšeg operativca i specijalca koji je postao plaćenik Wade Wilson, a nakon što je podvrgnut opasnom eksperimentu koji mu je dao moć ubrzanog zacjeljivanja postaje poznat kao Deadpool. Glavnu ulogu u filmu ima Ryan Reynolds, koji je i producent, a uz njega je i legendarni Josh Brolin. Brolin glumi jednog od najiščekivanijih filmskih likova u posljednje vrijeme: Cablea, ratnika koji putuje kroz vrijeme i koji je inficiran virusom koji pretvara dijelove njegovog tijela u kibernetičke.

Svoje uloge repriziraju i Morena Baccarin u ulozi Vanesse,  Leslie Uggams, T.J. Miller, Brianna Hildebrand, Karan Soni kao Deadpoolov vozač, taksist Dopinder i Stefan Kapičić, a od novopridošlica uz spomenutog Brolina gledamo Zazie Beetz kao Domino, Juliana Dennisona u ulozi Russella koji na kraju postane Firefist, a posebno iznenađenje je i pojava Brada Pitta u ulozi Vanishera, nevidljivog pripadnika X-Foreca.

DEADPOOL 2 se prikazuje u hrvatskim kinima u distribuciji Blitz filma, a možete ga pogledati u IMAX i 4DX formatima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno