26 C
Vinkovci
Utorak, 28. lipnja 2022.

Deadwood kao igrani film

Više od autora

- vl promo-
Na nedavnoj konferenciji Asocijacije televizijskih kritičara u L.A.-u, predsjednik HBO-a Casey Bloys potvrdio je da se snima filmska verzija “Deadwooda”. Bloys nije otkrio točan datum premijere, ali je za listopad najavio početak produkcije. Njegovo emitiranje na kablovskim mrežama najavio je za proljeće iduće godine.

Kreator serije David Milch napisao je scenario za film i služit će kao svojevrsni kod za povezivanje labavih krajeva koje je ostavila serija, a koja je otkazana nakon tri sezone emitiranja.

Deadwood je HBO-u išao od 2004. do 2006. godine. Kroz 36 epizoda publika je pratila dešavanja u gradiću Deadwood u Južnoj Dakoti, krajem 19. stoljeća. Brojne povijesne ličnosti i dešavanja ispreplitali su se sa fikcijom, u priči o korupciji i zločinu koja je oduševila gledatelje i osvojila osam nagrada Emmy i jedan Zlatni globus.

U glavnim ulogama su se pojavljivali Timothy Olyphant kao šerif Seth Bullock i Ian McShane kao vlasnika saluna i svodnik Al Swearengen. Ostatak glumačke postave činili su Molly ParkerJim BeaverW. Earl BrownDayton CallieKim Dickens, Dora DuFranBrad DourifAnna GunnJohn Hawkes i Jeffrey Jones. [Filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno