18 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Debakl protiv Danske za najlošiji rezultat u posljednjih 19 godina

Više od autora

- vl promo-

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Katar je napravio svoje, pobijedio je Argentinu i tako pomogao Hrvatskoj da se još jednom provuče u knockout fazu, kao i 2016. godine, no Hrvatska je još jednom zakazala i pokazala svoje realno stanje u ovom trenutku. Premda je Katar dao nadu u čudo, ipak je prolazak u četvrtfinale ostao samo jedan veliki san. Okrnjeni Danci u potpuno, za njih, nevažnoj utakmici poigrali su se s našom reprezentacijom i uvjerljivo slavili 38:26 i tako gurnuli Katar u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Ma koliko njima ne trebalo i koliko god prvotimaca nije igralo, kada igraš protiv aktualnih svjetskih prvaka moraš dati 120 posto kako bi imao priliku za pozitivan rezultat. Od početka utakmice igrali smo nešto aktivnije u napadu nego protiv Gaučosa, ali prva dionica utakmice donijela je nešto slabiju pokretljivost u obrani što je rezultiralo sa 17 primljenih golova u Pešićevoj mreži nakon 30 minuta igre. Međutim, nakon prvog dijela bili smo još uvijek „unutra“ i sami odlučivali o svojoj sudbini i prolasku među najboljih osam.

No, nada se ugasila već nakon tri minute u nastavku kada je rezultat bio 20:15 u korist Danske. Bezidejna igra u napadu, kao i tijekom cijelog prvenstva, te slaba igra u obrani ovaj put su presudili za ovako rano ispadanje s prvenstva. Jednostavno, premalo je pokazano u današnjoj utakmici kao i većinu prvenstva, nije to bila igra dostojna za prolazak u četvrtfinale. Katar je pobijedio u svojoj najvažnijoj utakmici, mi nismo dva puta i potpuno zasluženo nastavlja svoj put u Egiptu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno