17 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Debela hladovina gradskog parka oduvijek je omiljena Vinkovčanima

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ljeto nam se vraća u grad. Priroda je već odavno budna, Vinkovci su okupani zelenilom i šarenilom, a naši građani uglavnom na ulicama. Osobito u popodnevnim satima, u vrijeme kada sunce malo popusti.

Uz dječje parkove i kafiće, jedna od omiljenih destinacija Vinkovčana je i središnji gradski park gdje svakodnevno uživaju pod debelom hladovinom zelenih krošnji. Čini se, oduvijek je tako jer smo, prelistavajući arhivu Vinkovačkog lista naišli na članak iz 1995. godine čija fotografija potvrđuje gore napisano.

„Počeli su vreli ljetni dani, ljeta gospodnjega ’95. Od žarkoga se sunca valja zaštiti, potražiti osvježenje. Netko će ga, kao mladež sa snimka, potražiti u hladovini središnjeg gradskog parka, netko uz hladno pivo, netko na bazenu… I nekako ćemo svi „progurati” jaru vrućeg ljeta”, pisao je Boris Ožanić u 25. broju Vinkovačkog lista 1995. godine. Popularna fontana, zelena trava, obližnji kafići i ponuda sladoleda favoriti su i mladima i starima pa u centru grada redovito viđamo sve uzraste.


Recimo još kako je posljednjih nekoliko godina naša fontana redovito u ljetnom „pogonu”, no to očito nije uvijek bilo tako. Ožanić piše kako tog ljeta nije bilo vode u fontani koja bi itekako dobro došla za ljetno osvježenje. „A kada već govorimo o osvježenju i promatrajući snimak, umjesno se upitati – ne bi li bilo svježije da uz fontanu radi i vodoskok? Sigurni smo da bi to bilo i tijelu i oku ugodnije. Vjerujemo da će ovaj vapaj biti uslišen, možda veoma skoro. Nadajmo se!”, prenosi vapaj građana.

Ne znamo koliko je gradskim vlastima trebalo da ga usliše, no možemo reći kako mi nesmetano možemo uživati i u blagodatima fontane koja nam pruža osvježenje baš onda kad nam najviše treba.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno