Foto: HAVC press (Judita Gamulin i Rea Rajčić)
“Ostavi vrata otvorena”, debitantski dugometražni igrani film Judite Gamulin i producentice Ree Rajčić (Eclectica), odabran je za MIDPOINT Feature Launch, prestižan jednogodnišnji program usavršavanja.
“Ostavi vrata otvorena” je humorna drama. Priča prati četiri različite obitelji tijekom jednog dana, koje u širem ili užem sastavu dolaze u Ikeu u Zagrebu u nadi da će preuređenjem doma, preurediti svoje živote. No, u krcatoj, klaustrofobičnoj Ikei pratimo pojavu da mjesta na koja ljudi dolaze u želji da srede svoj stambeni prostor, najčešće dovode do apsolutne izneređenosti njihovih privatnih odnosa. Film je u fazi razvoja scenarija pa kasnije i projekta podržan od strane Hrvatskog audiovizualnog centra.
Za ovogodišnje izdanje programa usavršavanja MIDPOINT Feature Launch odabrano je ukupno devet filmova, a cjelovit popis odabranih potražite na ovoj poveznici.
Ovaj jedinstveni edukacijski program namijenjen je timovima scenarista, redatelja i producenata koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni film te onima koji započinju karijeru savjetnika na scenariju. Program traje godinu dana, počinje u veljači, a sastoji se od četiri modula koji uključuju dvije rezidencijalne radionice, predstavljanje projekata i jednu povratnu sesiju. Program obuhvaća i pojedinačne online konzultacije nakon svake radionice. Svih devet projekata predstavit će se pitchingom u sklopu industrijske sekcije Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary gdje će onom najboljem biti dodijeljena i nagrada u iznosu od 10 000 eura.
Sve detalje o programu MIDPOINT Feature Launch pronađite na njihovoj službenoj stranici.
Izvor: HAVC