16 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Dejan Pavličić: Trenutno mi treba malo odmora od trenerskog posla, ali i dalje ću ići na utakmice i uživati u nogometu

Više od autora

- vl promo-


Dejan Pavličić nakon dugih i uspješnih osam godina na trenerskoj poziciji u NK Dilj više neće obnašati tu dužnost. „Crjepari” su ovu sezonu završili na 4. poziciji u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek-Vinkovci, a iduće sezone vodit će ih Marko Novoselac.

Nismo imali nikakve ambicije za ići prema gore, ali kao i svake godine cilj je bio biti u vrhu lige. Međutim, ovo je najlošiji plasman otkako sam ja u Dilju, pa samim time osobno nisam zadovoljan. Mislim da smo imali kvalitetu za neki bolji rezultat, ali eto nismo ga uspjeli ostvariti ove godine”, sezonu je prokomentirao trener Pavličić.

Tijekom cijele sezone Dilj je imao velike probleme s ozljedama. Niti u jednoj utakmici nisu imali na raspolaganju sve igrače, no sada već bivši trener ne nalazi opravdanja u toj činjenici. Unatoč stalnim kadrovskim problemima, nogometaši Dilja sezonu su završili na četvrtoj poziciji s osvojenih 59 bodova uz čak 71 zabijeni pogodak.

FOTO: NK Dilj

Svake sezone ima sve više ekipa koje su konkurentne i svako svakog može pobijediti. I ekipe iz donjeg doma su se dobro pojačale i dovele su prvoligaške igrače, tako da je kvaliteta lige sasvim solidna. Na kraju krajeva, imate jedne Borince koji su pobijedili dva trećeligaša u županijskom kupu, odnosno u polufinalu su dobili Graničar, a u finalu su bili bolji od Vuteksa. Stvarno je zadovoljavajuća kvaliteta nogometa, ima publika što za vidjeti”, riječi su Dejana Pavličića o kvaliteti lige.

Iako je NK Dilj poznat po tome što imaju kvalitetnu školu nogometa i što dosta mladih igrača dobivaju priliku zaigrati u seniorskom dresu, ipak sezonu svake godine izguraju senatori kluba.

Koliko god čudo zvuči, jako je teško nekome otići iz kluba. To je jedna fantastična ekipa i klapa. I u slučaju poraza, nakon utakmice je druženje do sitnih sati i tu se stvara jedna prava obiteljska atmosfera”, nadodao je Pavličić.

Iako je trener Pavličić u klubu boravio dugih osam godina, te u tom vremenskom periodu ostvario brojne uspjehe, popularni „Dejo” ne može izdvojiti neki posebni događaj kojeg će se najviše sjećati. Ističe kako se jednako radovao svakoj pobjedi.

Došlo je do zasićenja, rekao sam sebi da idućih godinu dana neću biti trener niti u jednom klubu. Trenutno sam baš zasićen te da me se sada pita rekao bi da idem u trenersku mirovinu, ali tko zna, možda se za godinu, dvije ponovno poželim trenerskog posla. Trenutno mi treba malo odmora, ali i dalje ću ići na utakmice i uživati u nogometu”, zaključio je bivši trener NK Dilj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno