18 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Dejan Pavličić: Velika pohvala igračima za pravi pristup tijekom čitave polusezone

Više od autora

- vl promo-

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Popularni je „Dejo” zajedno s mlađim bratom „Šlajfom” jedan od zaslužnijih za jednu lijepu nogometnu priču koja nam posljednjih godina dolazi iz nekadašnjeg vinkovačkog Neudorfa. Najveće bogatstvo Dilja je njihova škola nogometa koja ima zavidan broj djece.

Nekadašnji član proslavljene generacije Cibalije 2000. godine i strijelac pogotka u Beogradu protiv Obilića, kad je Cibalia izborila prolaz u sljedeću fazu Intertoto kupa, Dejan Pavličić, istaknuo je veliko zadovoljstvo odrađenom polusezonom u vinkovačkom Dilju koji se nalazi na drugom mjestu Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci.

Trener Pavličić pohvalio je pristup svojih nogometaša u svim utakmicama sezone pa čak i u onim kada su teren napuštali pognute glave. „Prezadovoljan sam s pristupom momčadi te kako su u konačni odreagirali jesenas”, prvi je Pavličićev navod u našem razgovoru na odrađeni prvi dio prvenstva. Darda je na velikih 9 bodova prednosti u odnosu na Dilj, no Vedran Kelava, kapetan Dilja, najavljuje jedno. „Pokušat ćemo se približiti Dardi i napasti prvo mjesto ako bude prilike za to”, navodi Kelava, ali trener Pavličić ipak ističe kako treba biti realan i reći kako je trenutno Darda i igrački i logistički ispred Dilja, te će biti jako teško dostići Žute iz Baranje.

„Mislim da će Darda biti prvak, a nas očekuje borba za drugo mjesto s ostalim baranjskim ekipama koje su u vrhu”, kazao je Pavličić. Prije početka sezone cilj Dilja bio je biti među prvih 5, 6 momčadi što su i ostvarili, a čime su i više nego zadovoljni. „Imamo puno razloga za zadovoljstvo ove sezone. Pogotovo nam je veliko zadovoljstvo i čast što smo zaslužili i izborili utakmicu u kupu protiv prvoligaša. Utakmica s Rijekom je kruna na odličnu polusezonu, a drugo mjesto u MŽNL potvrda je određene kvalitete koju naša ekipa posjeduje”, dodaje kapetan Kelava. Kao jedina utakmica u kojoj pristup njegove momčadi nije bio na potrebnoj razini trener Pavličić navodi finale županijskog kupa protiv Graničara iz Županje, no to nimalo ne umanjuje odličan odnos tijekom cijele polusezone prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Odgovor na pitanje što može Dilj u nastavku prvenstva daje Kelava: „Nadamo se da može puno. Cilj je pripremiti se što bolje i uz što manje ozljeda pokazati dobar nogomet koji će polučiti dobre rezultate.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno