26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Dekanić: Potrebne su nam hitne mjere

Više od autora

- vl promo-

Povodom objavljivanja prvih rezultata popisa stanovništva, po kojima je Vukovarsko – srijemska županija najveći gubitnik s skoro 20 posto manje stanovnika u odnosu na deset godina ranije, oglasio se i župan Damir Dekanić.

“Mislim da je ova vlada dala sve od sebe i učinila ogromne napore kako bi stanovnike zadržala, ali kako pokazuju podaci, morat ćemo biti više opsežniji i angažiraniji i pokretniji. Jedini način da se broj iseljenika zaustavi je omogućiti bolji život u vlastitoj domovini. Promjene se isključivo mogu postići poreznom politikom, analiziranjem svega što se događa”, rekao je na ovu temu vukovarsko-srijemski župan dodavši kako je Vukovarsko – srijemska županija, od kako je on na dužnosti župana, kroz proračun uvela niz mjera kojima se pomažu obitelji slabijeg imovnog stanja. Tu su i mjere poput sufinanciranja cijene vrtića, prehrana u osnovnim školama, prijevoza srednjoškolaca i studenata, stipendija.

“Rezultat popisa zapravo je očekivan. Ako bi usporedili ove rezultate s onima od prije rata onda su rezultati još poražavajući. Razlog svega toga su posljedice rata, ali i odljev stanovnika koji nam se događa s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, odnosno potrebom mladih ljudi da odmah i sada imaju sve“, zaključio je Dekanić.


Spomenimo još kako, nažalost, nijedna županija ne bilježi priljev stanovništva. Najveći pad bilježi se u Vukovarsko-srijemskoj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno