Deset najuspješnijih osvaja nagradu u vrijednosti od 10 tisuća kuna

0
252

Sve osnovne škole u Hrvatskoj od danas se mogu priključiti dm-ovoj akciji prikupljanja starog papira za recikliranje „Zeleni korak“. Prijave su otvorene do 9. ožujka, a deset najuspješnijih škola osvojit će nagradu u vrijednosti od 10 tisuća kuna.

Već devet godina zaredom dm provodi eko akciju pod nazivom „Zeleni korak“ kako bi potaknuli što veći broj djece da paze na okoliš i aktivno doprinesu njegovoj zaštiti. Prijave na deveti „Zeleni korak“, akciju prikupljanja starog papira za recikliranje, otvorene su do 9. ožujka, a prijaviti se mogu sve osnovne škole u Hrvatskoj. Deset najuspješnijih škola osvojit će nagradu u vrijednosti od 10 tisuća kuna, a ove godine dm je uveo i dvije nove kategorije s nagradom od 3.500 kuna.

„Očuvanje okoliša izazov je kojemu se moraju posvetiti svi ljudi na planetu, a dm kao predvodnik u području održivih praksi želi doprinijeti stvaranju osviještenih generacija koje će od malih nogu razvijati održive navike i svijest o važnosti očuvanja okoliša. Maleni ekolozi koji, uz pomoć svojih roditelja, učitelja i ravnatelja, svake godine marljivo prikupljaju stari papir za recikliranje velika su nam inspiracija i posebno nas raduje što nam se svake godine pridruži sve veći broj škola i učenika. Pozivam sve osnovne škole u Hrvatskoj da se u što većem broju uključe u eko akciju Zeleni korak i zajedno s nama doprinesu očuvanju prirode i edukaciji mališana te cijele zajednice“, rekao je Ivan Horvat, menadžer marketinga i PR-a u dm-u.

Osim škola koje prikupe ukupno najviše papira po broju učenika, dm će ove godine nagraditi školu koja prošle godine nije sudjelovala u akciji, a koja je prikupila najviše staroga papira u odnosu na druge škole prema istom kriteriju. Novost je i kategorija „Najveći zeleni korak“ u kojoj će biti nagrađena škola koja ostvari najveći rast u odnosu na količinu papira koju je prikupila prošle godine, također prema kriteriju broja učenika.

Od 2012. godine, kada su učenici prvi puta prikupljali i reciklirali stari papir, u ovoj je akciji sudjelovalo više od 184.000 osnovnoškolaca koji su u osam godina prikupili i reciklirali 2.738 tona staroga papira i tako spasili više od 46.500 stabala.