Kontaktirajte nas

Slavonija

Destinacija Dunav i Srijem

Objavljeno

-

Turistička zajednica Vukovara, Grad Ilok i TZ općine Nijemci u suradnji s tvrtkom Feel IQM počela je provođenje projekta Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Dunav i Srijem, a riječ je o modelu razvoja turističke destinacije Dunav i Srijem koji su sporazumom o sufinanciranju prihvatili Vukovar, Ilok i Nijemci. “Cilj je projekta poboljšati cjelokupnu kvalitetu destinacije povezivanjem subjekata kako bi gostima pružili najbolju uslugu, promicali kvalitetu i poticali na izvrsnost. IQM kontinuirano provodi monitoring, prati razvoj kvalitete, savjetuje kako unaprijediti destinacijsku kvalitetu i promiče integriranost, lokalnu autohtonu priču, domaće kvalitetne proizvode, kulturu destinacije i stavlja u fokus kvalitetu i gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti” navode iz TZ-a Nijemci. U projekt se mogu uključiti ugostiteljski objekti, hoteli, privatni iznajmljivači, OPG-i i drugi, agencije i ostali.

Aktualno

Vinkovački vodovod i kanalizacija slavi 50 godina postojanja

Objavljeno

-

Napisao/la

    909 pregleda

Tvrtka Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. (VVK) prigodnom je svečanošću danas obilježila svoj veliki jubilej – 50 godina djelovanja. U nazočnosti prvog direktora VVK Zvonimira Luburića, uvodno je okupljene pozdravio direktor Ivan Rimac, a okupljenima su se obratili i gradonačelnik Vinkovaca i predsjednik Skupštine VVK Ivan Bosančić, župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te ravnateljica Uprave za vodno gospodarstvo i zaštitu mora u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Elizabeta Kos. Tijekom svečanosti predstavljena je i knjiga „50 godina Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije – od malog gradskog poduzeća do regionalnog lidera“, autora mr. Vladimira Ćirića te prikazan prigodni film o VVK u produkciji Plave Vinkovačke TV.

„Izuzetna mi je čast što sam na čelu tvrtku koja ima tako veliki ugled i tradiciju, ne samo na području Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, nego i šire. Prvih 50 godina obilježio je projekt Regionalan vodovod jer su se realizacijom tog projekta stvorile su se pretpostavke da preko 100 tisuća stanovnika na našem području ima kvalitetnu i zdravstveno ispravnu vodu iz Sikirevaca. Koristim ovu priliku da zahvalim svima koji su dali obol u ovih 50 godina, partnerima, Hrvatskim vodama, ministarstvima, gradu Vinkovcima, Vukovarsko-srijemskoj županiji i svim općinama koje sudjeluju u radu Vinkovačkog vodovoda”, izjavio je direktor VVK Ivan Rimac.

Vinkovački vodovod i kanalizacija osnovan je kao manje komunalno poduzeće s namjerom izvođenja radova u djelatnosti vodoopskrbe i odvodnje. S vremenom je sve veći broj djelatnosti prešao u nadležnost VVK, kao što su rješavanje problema u djelatnosti isporuke toplinske energije, čišćenje grada, odvoz kućnog otpada, tržnice na malo, grobljanske usluge te održavanja javnih površina. Nakon Domovinskog rata preuzeta je i uspješno provedena distribucija plina na području županije. Različitim zakonskim izmjenama, većina djelatnosti izdvojena je iz Vodovoda tako da se danas Vinkovački vodovod i kanalizacija ponovno bavi isključivo poslovima skupljanja, pročišćavanja i distribucije vode.

„Hrvatske vode imaju pouzdanog isporučitelja vodnih usluga. U proteklom razdoblju učinili smo velike korake prema razvoju vodoopskrbe i odvodnje. Provodi se veliki projekt aglomeracije vrijedan više od 500 milijuna. Riješili smo i pitanje arsena, a riješeno je i pitanje vodoopskrbe istočnog dijela Vukovarsko-srijemske županije. U Sikirevcima smo razdvojili dva sustava čime smo osigurali da voda iz Sikirevaca napaja gotovo cijelo područje Vukovarsko-srijemske županije kojim upravlja Vinkovački vodovod”, riječi su generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića.

Zbog svih investicija u vodnom gospodarstvu, a na kojima većinom radi lokalna operativa, slobodno se može reći kako je VVK nositelj gospodarske aktivnosti na našem području te je tijekom svečanosti istaknuto kako će u nadolazećem razdoblju tvrtka još više raditi na poboljšanju tehnologije i procesa poslovanja u cilju povećane efikasnosti i većeg zadovoljstva potrošača. Gradonačelnik Ivan Bosančić naglasio je važnost svih djelatnicima u 50 godina djelovanja VVK koji je postao najznačajnija komunalna tvrtka na našem području.

„Kroz cijelo vrijeme ljudi koji su vodili ovu tvrtku vodili su računa o razvoju, ne samo grada Vinkovaca, nego i općina. VVK je tvrtka koja je spremna koristiti i europski novac, ali u isto vrijeme i skrbiti o njihovom osnovnom i primarnom zadatku. Smatram da će VVK i dalje rasti i širiti se i dalje te da ćemo zajedno sa svim općinama zajednički unaprjeđivati VVK”, poručio je gradonačelnik Bosančić.

Nastavi čitati

Aktualno

Hvalevrijedna donacija KUD-u Zvonko Ban iz Jarmine

Objavljeno

-

Napisao/la

    1066 pregleda

FOTO: Facebook profil “KUD Zvonko Ban”

Kulturno umjetničko društvo „Zvonko Ban” iz Jarmine osnovano je 1998. i već dugi niz godina odgaja i uči djecu s tog područja o očuvanju kulturne baštine i važnosti prenošenja običaja, plesnih poskočica te pjevane i pisane riječi na svoje mlađe naraštaje.

Upravo u toj velikoj i izuzetno važnoj zadaći, KUD-u iz Jarmine pomoglo je CROATIA osiguranje d.d. koje im je uručilo vrijednu donaciju instrumenata kako bi nastavili s radom kao što su to vrijedno i marljivo radili i dosad. „Prije svega, želio bih se zahvaliti kako u svoje osobno, tako i u ime Općine Jarmina, Croatia osiguranju i gospodinu Igoru Lončaru, na vrijednoj donaciji glazbenih instrumenata za naš KUD koja će nam pomoći približiti sviranje tradicijskih glazbala našim sumještanima”, rekao je načelnik općine Jarmina, Goran Ileković dodavši kako su svjesni u kakvoj su situaciji i kako je opće poznato da gotovo svi KUD-ovi muku muče s instrumentima kojih nemaju dovoljno ili su u jako lošem i zapuštenom stanju, a uz to sve ima i jako malo onih koji znaju svirati tradicijska glazbala.

„Želja nam je potaknuti kako starije, tako i mlađe naraštaje na očuvanje tradicije, a najljepši primjer su nam i naše Vinkovačke jeseni, na kojima je divno vidjeti pregršt bogatstva sviračkih, pjevačkih te naravno i plesnih izvedbi”, dodao je Ileković.

Velik broj djece ne može pohađati glazbenu školu pa im kroz razne edukacije na ovaj način žele približiti čari sviranja, pjevanja i plesa. Upravo je zbog toga ova hvalevrijedna donacija od dva basprima, dvije prime i jedne bugarije, odnosno kontre, od izuzetne važnosti jer će pomoći usaditi vrijednosti i bogatstva kulturnog stvaralaštva, a dužnost svih građana je prenositi tu ljepotu budućim generacijama.

Nastavi čitati

Aktualno

Oštećeno novo dječje igralište u Ceriću

Objavljeno

-

Napisao/la

    895 pregleda

Na Facebook stranici Općina Nuštar ovih dana objavljena je vijest kako je u Općinsku upravu iz Cerića dojavljeno o šteti počinjenoj na novom dječjem igralištu u središtu mjesta.

„Mještani Cerića upozorili su nas kako je dječje igralište u Ceriću oštećeno, a ovakav oblik vandalizma u Općini Nuštar oštro osuđujemo. Igrališta su omiljena mjesta dječjeg okupljanja koja bi trebala biti sačuvana od svake devastacije. Kako je naglasio Hrvoje Drinovac, načelnik općine Nuštar, žalosno je da sve što se napravi ne može izdržati ni godinu dana! Trebamo li išta onda raditi samo zato da bi neodgovorni pojedinci mogli devastirati i mjesta na koja dolaze naši najmlađi?”, stoji u objavi u kojoj se navodi i kako će na dječje igralište u Ceriću biti postavljene nadzorne kamere, a neodgovorni pojedinci za svu počinjenu štetu bit će sankcionirani.

Kako ovakvo ponašanje nije rijedak slučaj u Ceriću, vidi se i iz reakcija na ovu objavu pa se tako, između ostaloga, ističe kako je često oštećivano i prvo igralište postavljeno u centru Cerića, kao i igralište uređeno u obližnjem Parku „Dola”. Izuzetak nije niti Nuštar pa se navodi i to kako su neke štete već počinjene i na izletištu Zverinjak koje je ove godine uređeno u šumi na izlazu iz Nuštra prema Ostrovu. U Nuštru se ovih dana može vidjeti i kako na zemlji leži poučna ploča postavljena prije nekoliko godina u okviru IPA projekta „Panonski parkovi“, a ostaje pitanje jesu li drveni stupovi dotrajali ili je namjerno srušena.

Recimo i to kako će u Marincima uskoro biti uređena poučna staza. Na natječaju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za ovaj projekt odobren je intenzitet potpore u visini od 100 %. Procijenjeni iznos potpore je 643.392,00 kuna. Ostaje za nadati se kako se mladi Marinčani neće povesti za negativnim primjerima svojih vršnjaka u Ceriću i Nuštru.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 10 sati

Cijepljenje protiv COVID-19 bolesti u četiri ljekarne u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Hrvatska ljekarnička komora početkom rujna objavila je popis ljekarni u Hrvatskoj u kojima se provodi cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Na...

Aktualnoprije 10 sati

Treći Festival dječje knjige u Vinkovcima, 23. i 24. rujna

Treći put zaredom pred malim, ali i svim ostalim zaljubljenicima u književnost, manifestacija je pod nazivom Festival dječje knjige u...

Aktualnoprije 10 sati

Darko Jozinović novi je trener Cibalije

FOTO: Vinkulja.hr Nakon jučerašnjeg službenog priopćenja iz HNK Cibalije o odlasku braće Tomić s dosadašnjih funkcija, očekivalo se da će...

Aktualnoprije 12 sati

Prijedlog zakona o trajanju elektroničkih uređaja te jeftinom i dostupnom popravku

Europska komisija predstavit će u prosincu novi prijedlog zakona koji bi trebao omogućiti dulje trajanje elektroničkih uređaja, jeftin i dostupan...

Vijestiprije 12 sati

Reprezentacija predvođena Haluškom iz Rumunjske se vratila kao četvrta

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija predvođena vinkovačkim kapetanom Josipom Haluškom vratila se s natjecanja na Kontinentalnom kupu u Rumunjskoj. Naši reprezentativci...

Vijestiprije 14 sati

Design4Pets: Namještaj za ljubimce kao dio interijera

Tvrtka Design4Pets jedinstvena je tvrtka na ovim prostorima. Njezina vlasnica Danijela Mihić kućnim ljubimcima život čini ljepšim, kvalitetnijim i udobnijim,...

Vijestiprije 16 sati

Za samopopisivanje, proces od 30 minuta, imate vremena do nedjelje

U drugom smo tjednu provedbe popisa stanovništva. U tijeku je prva faza koja traje do 26. rujna, do kada građani...

koronavirusprije 17 sati

U Hrvatskoj zaraženo novih 1037 osoba, 12 umrlih

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 1037 osoba , a 12 ih je umrlo u protekla 24 sata u Hrvatskoj...

Najčitanije