Za kraj godine Kreativni glazbeni kolektiv donosi pravu poslasticu! Požeški Detmeć će u Saxu u srijedu, 18. prosinca promovirati album prvijenac “Na rubu”, a prije njih će nastupiti podjednako nezgodni Suicidal i djevojke iz dua Playground Hustle! Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna mogu se kupiti isključivo u Saxu, na dan će koštati 40 kuna.
Detmeć je požeški rap rock bend s adresom u Zagrebu. Bend je osnovan 2017. godine, a broji 5 članova: Massa – truba, vokal; Koc – vokal, gitara; Toljo – vokal, gitara; Sale – bas; Hrca – bubnjevi. Pod utjecajem mnoštva žanrova, Detmeć stvara specifičnu fuziju žestokih riffova, elektronike i rapa. U 2018. su izdali dva singla, debitantski “Dijelimo se” i “Mnogo jak”, oba popraćena video spotovima te su se koncertima predstavili domaćoj publici u Požegi, Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu i drugim mjestima. Godinu kasnije su potpisali ekskluzivni ugovor za Croatia Records, za koji su izdali dva singla, “Carcosa” i “Iza nas”. Tijekom godine održali su više nastupa, između ostalih nastup u zagrebačkom Saxu i na najvećem slavonskom festivalu Ferragosto Jam. Također, snimili su svoj prvi studijski album “Na rubu” koji je u studenom ugledao svjetlo dana.

Suicidal, pravim imenom Matej Dučkić, je zagrebački hip hop izvođač koji trenutno promovira svoj album “Jedino što znam” u izdanju Dallas Recordsa.
Aktivan na sceni dugi niz godina, vlasnik je velikog broja video spotova i singlova, iza sebe broji mnoge nastupe, freestyle battle turnire, suradnje s najvećim imenima balkanske hip hop scene te album “1405” i mixtape izdanja “Srce grada” vol. 1 i “Srce grada” vol. 2. Šira publika ga je mogla primijetiti kao gosta na Tram 11 koncertima u Tvornici Kulture i MSU te kao predgrupu na koncertu Nered i Stoka u Domu Sportova. Ovogodišnji album “Jedino što znam” naišao je na pozitivne reakcije publike i kritike, a poznati kritičar Anđelo Jurkas nazvao ga je jednim od najboljih hip hop debi izdanja na ovim prostorima. Suicidal najavljuje nove projekte, a prvi među njima je DSP All Stars, grupa koju osim njega čine Target, Brc, Adnan i Crnee, te pripremaju album “Zajamčena pravda” koji bi uskoro trebao biti dostupan.

Playground Hustle je duo iz Zagreba koji spaja mračnu elektroniku s eksperimentalnim repom. Producentica Ivona Eterović (Tonota) i vokalistica/tekstopisac Marija Magdalena Slović (Megi) zajedno stvaraju glazbu koja bezobrazno flerta s eksperimentalom, ali ima svoje korijene u glazbi koja je na trenutke svakome bliska.
Playground Hustle | Foto: Hangtime Agency
Njihovi live nastupi su kombinacija energičnosti i mistike. Megi svoju visokovoltažnu energiju katalizira kroz rep, pjevanje i ples s kojim zna kako najbolje iskoristiti svaki kutak stagea dok Tonotina mističnost i smirenost kontrira tom kaosu dajući mu potreban odmor. Od mnoštva performansa, izdvajaju nastupe na festivalima 21. HGF festivala, Ferragosto JAM 11, Seasplash Festival 16 i Demofest 11 te nastupe kao predgrupa Marčelu & Napetom Quintetu, Kandžiji & Golim Ženama i Sassji.