15 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Detour snimili spot za pjesmu Zmaj

Više od autora

- vl promo-

Detour (Zmaj, single i spot) [St]Grupa Detour nakon male postnovogodišnje stanke ponovno kreće radno te nam donosi video broj za svoj novi singl ‘Zmaj’, s albuma ‘Detour10’.  Podsjećamo kako je pjesma ‘Zmaj’ po prvi put objavljena 2009. godine na Detourovom drugom studijskom albumu ‘TV’. Prema riječima autora i producenta Nenada Borgudana, razlog zbog kojeg se našla na obljetničkom albumu je što u prošlosti nije bila odabrana za singl, a mišljenja je da zavređuje taj status i veću pozornost jer je dio njihovog standardnog koncertnog repertoara, gdje izaziva odličnu reakciju publike, dodajući: ‘Na aktualnom albumu predstavili smo je u novom aranžmanu u Gininoj vokalnoj izvedbi,  gdje je obogaćena puhačkom sekcijom te perkusijama. Radi se o ljubavnoj, pozitivnoj i optimističnoj pjesmi s izraženim ‘middle tempo’ ritmom.’

Prateći video broj predstavlja dokumentaristički zapis njihovog slavljeničkog koncerta, održanog 19.11. prošle godine u Velikom Pogonu Tvornice kulture. Pod redateljskom palicom Andreja Korovljeva snimljeni su zanimljivi momenti  večeri, a nakana je bila približiti javnosti atmosferu na stageu i reakciju publike dupkom pune Tvornice. ‘Do sada nismo nikad imali ovakav tip spota jer nije bilo ni prave prilike. Sam video broj će nas s određenim vremenskim odmakom podsjećati na koncert kojim smo obilježili 10 godina postojanja i promovirali album ‘Detour10′, gdje smo kroz deset pjesama s novim aranžmanskim rješenjima predstavili presjek svog dugogodišnjeg rada. Mislim da će ovo biti  lijepa uspomena nečega što će velikim slovima biti zapisano u biografiji benda’, objašnjava Nenad.


Sjajni Detourovci slobodno se mogu pohvaliti da im je 2016. godina bila godina za pamćenje, gdje su se našli na mnogim godišnjim top listama – izdvajamo  titulu ‘Grupe godine’ od strane Hrvatske diskografske udruge, a ‘Zaljubila sam se’ proglašena je i ‘Pjesmom godine’ dospjevši na prvo mjesto godišnje liste HRtop 40, u prijevodu ‘najvrćenija pjesma u radijskom eteru u 2016. godini.’.

DETOUR: ZMAJ [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno