24 C
Vinkovci
Petak, 19. srpnja 2024.

Devet vinkovačkih učiteljica i nastavnica među 511 najuspješnijih u Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Povodom Dana učitelja, 5. listopada, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske već treću godinu zaredom nagrađuje najuspješnije odgojno-obrazovne radnike temeljem odluke Povjerenstva za nagrađivanje.

Temeljem Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, dodjela nagrada za ukupno 511 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika održana je danas, na međunarodni Dan učitelja, virtualnim putem u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Čestitku nastavnicima za njihov dan uputio je i ministar Radovan Fuch koji je najavio nove ciljeve i izazove, a okvir za promjene je Nacionalni plan razvoja sustava obrazovanja koji je trenutno u izradi.

„Možda se vaši učenici za deset ili 20 godina neće sjećati baš svog školskog gradiva, ali s nostalgijom će se prisjećati svake školske uspomene i imena kako prvih učitelja, tako i onih koji su ih otpratili u svijet odrastanja. Sjećat će se osjećaja koji je u njima škola pobuđivala i to je ono što vrijedi. Kao primjer, nositelj normi i vrijednosti zajednice, nosite golem teret i golemu snagu. Hvala vam na hrabrosti i hvala na predanosti“, poručio je Fuchs.

Najuspješnije djelatnike Ministarstvo nagrađuje s iznosom od 10 tisuća kuna.

Među nagrađenim učiteljima i nastavnicima su i prosvjetni djelatnici iz Vinkovaca, a laureati su: Melita Barić Tominac iz Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, Tatjana Brešćanski iz Osnovne škole Vladimira Nazora, Dinka Čorak iz Osnovne škole Ivana Mažuranića, Snježana Lukač iz Gimnazije M.A.Reljkovića, Elvira Macan iz Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, Rejhana Nuhanović Tadijan iz Poljoprivredno šumarske škole, Livija Pribanić iz Srednje strukovne škole, Tamara Šarlija iz Glazbene škole Josipa Runjanina te Ana Volf iz Osnovne škole Ivana Mažuranića.

Čak 32 nagrađena djelatnika pristižu iz Vukovarsko-srijemske županije, a osim već spomenutih devet prosvjetara iz Vinkovaca, među dobitnicima su se našli još Ljiljana Bajac Nikolić, Antonija Milić, Sanja Pavlović-Šijanović, Davor Šijanović i Nataša Vinković iz Gimnazije Vukovar, Marija Bratonja, Željka Geto i Sanja Zrilić iz Ekonomske škole Vukovar, Patricija Burazin iz Osnovne škole Blage Zadre Vukovar, Blaženka Knežević iz OŠ Antuna Bauera Vukovar,  Biljana Krnjajić iz OŠ Siniše Glavaševića Vukovar, Ljiljana Bilbija i Goran Knez iz Gimnazije Županja, Davor Relja i Vedrana Šarec iz Obrtničko-industrijske škole Županja, Kristina Čobanković iz OŠ Julija Benešića Ilok, Vojislav Đuračković i Bojan Lazić iz Osnovne škole Negoslavci, Marica Jurec, Mia Mucić i Marija Lesandrić iz OŠ Zrinskih Nuštar, Ivana Ljevnaić iz OŠ August Cesarec Ivankovo te Anita Tufekčić iz OŠ Antun i Stjepan Radić Gunja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno