19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Deveti rođendan Socijalne samoposluge: “Hvala za svaku kilu brašna, svaki osmijeh i ljubav”

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na današnji dan prije devet godina u Vinkovcima je otvorena Socijalna samoposluga – druga takva u cijeloj Hrvatskoj. Od tada do danas, zahvaljujući ljudima velikog srca, donatorima i volonterima, njihov hvalevrijedan rad ne prestaje.

“Hvala vam za svaku kilu brašna i za svaki osmijeh, a posebno za ljubav koju ste zajednički utkali u ovaj projekt”, poručuju volonteri povodom današnjeg dana.

Kako kažu, puno je korisnika prošlo kroz prostorije njihove Socke, kako ju od milja zovu, a puno je i onih koji više nisu s njima. Kako bi se prisjetili svojih preminulih korisnika i za njih zajednički pomolili, pozivaju sve na misu zadušnicu koja će biti održana u župi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima u subotu 19. veljače 2022. u 07:30 sati.

Udruga je utemeljena na kršćanskim temeljima i poruka koju uvijek žele prenijeti drugima jest: „Siromaštvo nije izbor, pomaganje jest!“, a kroz nju je kroz sve ove godine prošlo nekoliko tisuća osoba koje, pored osnovnih životnih namirnica, traže i malo ljubavi i pažnje.

Uz mlade volontere koji nesebično rade za dobrobit drugih, Socijalna samoposluga danas je ono što je zahvaljujući i brojnim školama, vrtićima, sportskim klubovima, poduzetnicima, udrugama, institucijama, ali i velikim srcima naših sugrađana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno