13 C
Vinkovci
Utorak, 21. ožujka 2023.

Dijamantni pir supružnika Grubeša uz devetero djece, 27 unučadi i 4 praunučadi

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Punih šezdeset godina braka proslavili su Ruža i Tomislav Grubeša s vinkovačkih Borinaca.
Na vječnu ljubav zakleli su se jedno drugome davnog 9. srpnja 1962. godine u crkvi sv. Ilije u Župi Sokolova Kula u Bosni i Hercegovini.
Oboje siročad od ranog djetinjstva, bez ičega svoga, započinju zajednički život.
Da se nisu bojali izazova života svjedoči jedanaestero djece koju su donijeli na svijet. Dvoje je umrlo kao novorođenčad.
To nije pokolebalo njihovu vjeru, nastavili su živjeti i boriti se sa svim nedaćama i životnim izazovima.
Kako bi prehranio višebrojnu obitelj, Tomislav jer trbuhom za kruhom kao i mnogi ljudi tada iz toga kraja otišao u Njemačku gdje je radio dugih 25 godina.
Svojim se radom u tuđini pobrinuo da obitelj ni u čemu materijalno ne oskudijeva, dok je Ruža odgajala djecu i brinula o njima.
Ranih devedesetih doselili su u Slavoniju gdje su po četvrti put iznova stvarali svoj dom. Kada su napokon stekli sve što se u životu može steći i dočekali priliku uživati u blagodatima rada sa svojom djecom i unučadi pogodila ih je još jedna tragedija.
Kako piše Facebook stranica Borinci, u 43. godini života preminuo im je najstariji sin Ivan za kojim je ostalo šestero djece. Velika tuga i bol obuzela je cijelu obitelj, ali s čvrstom vjerom, prihvatili su, kažu, Božju volju i nastavili živjeti s punim pouzdanjem u Boga i Njegovu providnost.
Jedanaest godina poslije okupili su svoju djecu i unučad u Vinkovcima.
Od dvoje siročadi nastala je velika obitelj, devetero djece sa supružnicima, 27 unučadi i 4 praunučadi te dvoje u skorom iščekivanju.
Djeca su odrasla, zasnovala svoje obitelji i odlazila širom svijeta.
No ovog vikenda okupila se mnogobrojna obitelj u dvorištu obiteljske kuće gdje su svetu misu u povodu šest desetljeća braka predslavili unuci svećenici, najstariji Dragan i njegov brat Branko nakon čega je uslijedila zajednička večera u čast dugovječnih supružnika Grubeša u društvu njihove djece, unučadi, bliže rodbine i prijatelja.
Život uistinu piše neobične sudbine, a njihova ljubav opstala je, vjeruju, uz Božju pomoć.
Želimo im puno zdravlja, sretan nastavak života i još puno zajedničkih, mirnih godina.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno