2 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Diskodelija – Crvotočina (2016.)

Više od autora

- vl promo-OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon nešto manje od dvije godine i debi albuma ‘U vremenu’ koji je uvelike pobudio interes  underground glazbene scene, post rock bend DISKODELIJA iz Šibenika objavio je početkom travnja drugi studijski album naslovljen Crvotočina.

Album je najavljen singlom i video spotom ‘Samo’, a sada je vrijeme da se svekoliko pučanstvo upozna i s ostatkom materijala.

‘Crvotočina’ nosi ukupno sedam pjesama čiji korijeni sežu sve do hvaljenog debija. No, za razliku od prethodnika, ovaj album ima nešto drugačiju zvučnu sliku koja je rezultat snimanja cijelog materijala uživo. Naime, ‘Crvotočina’ je snimljena u samo tri dana, a tek su kasnije dosnimljene vokalne dionice i klavijature pa je stoga producent Ante Prgin Surka obavio tek ‘precizne, minimalne i neophodne’ zahvate.  Rezultat toga je siroviji i žešći zvuk od onog koji će fanovi Diskodelije možda očekivati.

Diskodelija o novom albumu kaže: ‘Iako smo velikim dijelom bili zadovoljni i prvim albumom, znali smo da postoji jedan bitan faktor kojim bi se energija i zvuk s proba iz naše prostorije mogli vjerno prenijeti na studijski album. U zajedničkom dogovoru sa Surkom, koji je dobar dio svog studija prošle godine u sred ljeta na par dana montirao u Šibeniku, cijeli materijal smo snimili uživo i dobili konačno ono što smo i htjeli. Iskrenu sirovost, žestinu i kompaktnost svih odsviranih tonova bez prevelikog ukrašavanja, zadovoljstvo i emocije koje na kraju krajeva čine i osnovu samog sviranja’.

Diskodeliju čine basist i vokal Marko, gitarist Rule i Rade na bubnju.

Izdavač: Dancing Bear

Diskodelija – Crvotočina [cover]

VIDEO: SAMO (SPOT)

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno