Crtić “Duša” djelo je vizionarskog Petea Doctera, nagrađivanog redatelja, dobitnika nagrade Oscar® koji stoji iza legendarnih uradatka “Izvrnuto obrnuto” i “Nebesa”.
U središtu priče je Joe, učitelj glazbene umjetnosti u osnovnoj školi, koji sanja postati jazz glazbenik. Uoči velikog nastupa koji bi mu mogao donijeti željenu karijeru Joe doživi nesreću zbog koje mu se duša odvoji od tijela. Joeova se duša želi i treba vratiti u svoj život, a na tom putu će mu pomoći tajanstveni lik “22”.
Crtiću su dali glasove Filip Juričić, Judita Franković Brdar, Dražen Čuček, Ksenija Prohaska, Dean Kotiga, Branka Cvitković, Sanja Doležal, Sandra Bagarić, Mirko Fodor, Roko Sikavica, Slavica Knežević, Višnja Babić i mnogi drugi.
Svijet može biti iscrpljujuće i frustrirajuće mjesto – ali isto tako prepun je neočekivanih radosti čak i u ovim naizgled svakodnevnim stvarima. Crtić Duša bavi se pitanjem koje nas sve zanima, istražuje ono što je bitno u našim životima. Nadam se da će ovaj crtić donijeti humor i zabavu koji su nam u ovim vremenima itekako potrebni. – rekao je Pete Docter
“Duša” (Soul, 2020.) u domaća kina dolazi ovog prosinca u distribuciji Blitza.