Foto: HŽPP

HŽ Putnički prijevoz već 22. godinu za redom organizira vožnje božićnog vlaka Tin-express. Uz humanitarne vožnje namijenjene djeci s invaliditetom i djeci iz domova za nezbrinutu djecu, božićni vlakovi vozit će u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Vinkovcima, Slavonskom Brodu i Puli.

Djed Božićnjak Vas i ove godine poziva na druženje u Božićni vlak. Uz dječji smijeh i pjesmu, vlak pun šarenih kuglica, lampica i darova, kreće na svoje veselo blagdansko putovanje. Pridružite se i osjetite radost Božića, zabavite se, pjevajte i uživajte uz iznenađenja iz Djedove crvene vreće.

Vlak će voziti na relaciji Vinkovci-Tovarnik-Vinkovci 14. i 21. prosinca s polaskom u 12:15 sati.

Pojedinačna (povratna) karta za dijete u koju je uključen i poklon iznosi 40,00 kuna, a za odrasle cijena prijevozne karte iznosi 30,00 kuna.

Karte će biti u slobodnoj prodaji i mogu se kupiti na blagajni kolodvora Vinkovci.

Božićni blagdani i novogodišnji praznici vrijeme su radosti, darivanja i zajedništva. Osim darova, koje djeca s radošću očekuju pod borom, ti dani prepuni su smijeha, veselja, pažnje i emocija. Kićenje bora, šarene kuglice, lampice i kolači iz mamine kuhinje slike su koje ostaju u sjećanju, a zbog kojih božićni blagdani i novogodišnji praznici za mnogu djecu predstavljaju najljepše doba godine.

U okićenom vlaku oblijepljenom božićnim naljepnicama, uz prigodni program djecu će i ove godine dočekati sveti Nikola i Djed Božićnjak. Mališani koji su ranijih godina putovali božićnim vlakom tvrde da je brada Djeda Božićnjaka prava, a da se umjesto sobova vozi vlakom jer ima toliko darova da mu ne stanu u saonice.

“Radujemo se ponovnom druženju s vama i srdačno vas pozdravljamo. Pozivamo Vas da u prosincu postanete dio prekrasne božićne priče i da se zajedno družimo u božićnim vlakovima”, Vaš HŽ Putnički prijevoz.