17 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Dječji vrtić Vinkovci obilježio svoj peti Dan ustanove

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Dječji vrtić Vinkovci na prvi dan proljeća svake godine obilježava Dan ustanove. Ove godine to je peti po redu i puno dječjeg smijeha, igre i zabave širilo se u vinkovačkim dječjim vrtićima jer su mališani su uz pomoć odgojiteljica pripremili zanimljive proslave.

Prigoda je ovo, kako su rekli iz vrtića, da se djeca sa svojim odgojiteljicama provesele te da pjesmom i plesom obilježe ovaj dan. Svaki područni objekt imao je prigodni program koji završava kao i svaki rođendan, s velikom tortom.

“Kako djecu od najranije dobi učimo humanim vrijednostima, poštivanju različitosti, uvažavanju i toleranciji, ljubavi prema gradu i domovini, već godinama s djecom slavimo rođendan naše ustanove. Važno nam je da djeca dožive vrtić kao mjesto druženja i radosti, susreta i prijateljstava, učenja i zabave te da je važno jednom godišnje se i podsjetiti se što nam vrtić znači”, zaključili su iz Dječjeg vrtića Vinkovci.

Ideja o obilježavanju Dana ustanove postoji već dugo, ali zaživjela je 2018. godine.

“Želimo svima skrenuti pažnju na važnost predškolske ustanove u ranom djetinjstvu. Želimo približiti roditeljima koliko je važno uključivanje djece u vrtiće u ranoj dobi jer predškolski odgoj ima veliku ulogu u rastu, razvoju i socijalizaciji male djece. U toj dobi djeca se najbrže i najviše razvijaju i samo uz pravilno usmjeravanje djeca stječu dobre navike koje ih prate kroz cijeli život”, istaknula je jednom prigodom ravnateljica Suzana Zidar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno