2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Dječji vrtić Vukovar dobio status Eko vrtića

Više od autora

- vl promo-Dječji vrtić Vukovar I, Područni objekt Leptirići, dobio je status Eko vrtića, a mali vrtićarci, odgojiteljice i roditelji proslavili su to svečanim podizanjem Zelene zastave.

Time je ovaj vrtić postao prvi državni vrtić u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji se može ponositi tim statusom. Po riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Vukovar I, Mirjane Kulić, iza njih je cijela godina rada, niz suradnji, aktivnosti i puno uloženog truda u postizanju ovoga statusa. Na tom putu su im pomogli i članovi njihovog eko odbora te predstavnici lokalne zajednice.

“Status eko vrtića za sobom povlači velike odgovornosti. Da bi dobili taj status morali smo proći sedam koraka, od osnivanja odbora, zdrave prehrane, čuvanja okoliša i drugo. Cilj nam je doista educirati djecu za važnost očuvanja okoline i malim koracima krećemo prema očuvanju planeta Zemlje”, izjavila je Kulić.

Svečanosti podizanja eko zastave nazočio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je čestitao mališanima, odgojiteljicama i ravnateljici na njihovom mukotrpnom radu u posljednjih godinu dana kako bi probudili svijest kod djece.

“Imali su puno eko akcija, udružili se s našim ribičima, pčelarima i raznim drugim udrugama te na taj način promovirali kako se zdravo ophoditi prema samoj prirodi. Drago nam je što je ovaj vrtić prvi u našoj županiji dobio status eko vrtića i vjerujem da će nastaviti u tom smjeru, a Grad Vukovar će im pomoći koliko bude u mogućnosti” komentirao je Pavliček.

Dječji vrtić Vukovar I, danas pohađa 578 djece.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno