Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć“, kojeg financira Ministarstvo pravosuđa.

Cilj projekta je osigurati djelotvornu pravnu zaštitu i podršku najosjetljivijim društvenim skupinama kao što su žrtve teških kaznenih djela, žene žrtve nasilja u obitelji, pripadnici nacionalnih manjina, osobe s invaliditetom, osobe starije životne dobi i druge osobe u potrebi u skladu s odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći kroz planirane aktivnosti u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Projekt provode do 31. prosinca 2019. godine. U sklopu A1 – aktivnosti na projektu, pružanje primarne pravne pomoći na terenu, sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći, najčešći upiti su vezani za opću pravnu informaciju, pravni savjet te sastavljanje podneska pred javnopravnim tijelima.

Dolazak u Vinkovce je planiran za 5. prosinca 2019. godine, a besplatnu pravnu pomoć moguće je dobiti u Gradskom društvu Crvenog križa i to u vremenu od 12 do 15 sati. Također, besplatnu pravnu pomoć je moguće dobiti i osobnim dolaskom u Udrugu za podršku žrtvama i svjedocima u ulici Ljudevita Gaja 12, Vukovar ili na broj telefona 032/639-333.