12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

DND Vinkovci: Prvi ciklus radionica Rastimo zajedno

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Društvo Naša djeca Vinkovci danas je krenulo s provedbom prvog ciklusa radionica pod nazivom „Rastimo zajedno” namijenjenoga roditeljima djece predškolske dobi.
„Ove radionice u Hrvatskoj se provode već dugi niz godina, a mi smo ove godine poslali prijavu i zahtjev kako bi se naši volonteri educirali za vođenje ovih radionica. Edukacija je održana u ožujku ove godine i tada su trebale krenuti i radionice, ali s obzirom na stanje s koronom odgođene su i evo sada krećemo s prvim ciklusom radionica „Rastimo zajedno” s prvih deset roditelja što je broj na kojemu smo stali s obzirom na epidemiološke mjere i preporuke”, istaknula je Helena Crnjak, predsjednica DND Vinkovci.
Voditelji radionice održavaju isključivo volonterski, potreban materija nabavljen je putem Javnog natječaja Grada Vinkovaca za dodjelu financijskih potpora programima, projektima, aktivnostima i manifestacijama u području socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a za sve reklamne materijale sponzor je vinkovačka tvrtka Elemont Neon vlasnika Alena Siladia.
Radionice vode tri volonterke koje će s roditeljima odraditi 11 dvosatnih radionica odnosno ukupno 22 sata, a to su socijalna radnica Anamarija Jurišić i učiteljice razredne nastave Slavica Škrobo Siladi i Katarina Topčić.
Kako su istaknule, program radionica „Rastimo zajedno” zamišljen je kao podrška roditeljima jer kao što djeca imaju prava tako i roditelji imaju pravo na pomoć i podršku tijekom odgajanja svoje djece. Inače, riječ je o programu u okviru UNICEF-ovog projekta „Prve tri su najvažnije”, a sastoji se od 11 povezanih strukturiranih radionica na kojima roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine, iskustva i tako zajednički uče i pružaju međusobnu podršku. Za roditelje radionice su besplatne, a nakon ovog prvog ciklusa iz DND-a najavljuju i nove cikluse radionica „Rastimo zajedno”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno