11 C
Vinkovci
Srijeda, 5. listopada 2022.

Dobar tjedan u Tvornici kulture: Calexico i Ljetno kino

Više od autora

- vl promo-m_calexico_tvornica-kulture_koncert_ST

Ovaj tjedan Tvornica kulture priređuje dvije prave poslastice. U petak 6.5. nam dolaze svjetske zvijezde CALEXICO, a subota je rezervirana za koncert sjećanja na neprežaljenog idola Vladu Divljana uz LJETNO KINO, Darka Rundeka, Gileta i Dinu Šarana.

CALEXICO (6.5.2016. Petak, 21h)

Tri godine je prošlo od njihova posljednjeg zagrebačkog koncerta, tri godine za kojih su Calexico po tko zna koji put proputovali svijetom odsviravši pri tom gotovo 200 koncerata, ali i objavili još jedan u nizu diskografskih bisera koji je ujedno i glavni povod za aktualnu im turneju.

‘Edge of the Sun’ objavljen je u travnju prošle godine, a sniman u Mexico Cityju, Ateni i Los Angelesu s brojnim vrhunskim gostujućim glazbenicima poput: Neko Case,  Sama Beama (Iron & Wine), Bena Bridwella (Band of Horses), Nicka Urate (DeVotchka) te sjajne gvatemalske kantautorice  Gaby Moreno koja će im se pridružiti na ovoj turneji pa ćemo je tako imati prilike vidjeti i kao predizvođačicu na koncertu u Tvornici Kulture.

Uz već poslovične hvalospjeve kritike ovaj je album rezultirao i dosad najvećim komercijalnim uspjehom grupe koja se tako, u prvom redu zahvaljujući iznimnoj prodaji u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, krajem travnja prošle godine popela među 30 najprodavanijih izvođača u svijetu, nastavljajući tako krajnje neuobičajenu praksu u današnjoj glazbi te svakim novim izdanjem šire krug svojih štovatelja…

Ulaznice: 140kn / na dan koncerta 170kn

VIDEO Falling From The Sky (Spot)

m_ljetno-kino_tvornica-kulture_koncert_ST

LJETNO KINO ft. DARKO RUNDEK, DINO ŠARAN & GILE (7.5.2016. Subota, 21h)

Ljetno kino, Darko Rundek, Dino Šaran i Srđan Gojković Gile pripemaju 7. svibnja u Tvornici kulture koncert u čast Vlade Divljana, najvećeg gospodina rock’n’rolla.

U proljeće je Vlada Divljan redovito navraćao do Zagreba i na radost nekoliko generacija fanova održavao nezaboravne koncerte. Ljetno kino, bend koji je poslijednjih godina surađivao s Vladom, nastaviti će tradiciju u čast velikog glazbenika i prijatelja.

Uoči Vladinog 58. rođendana, 7. svibnja u Tvornici kulture uz big band postavu Ljetnog kina koje vodi Max Juričić, nastupit će Darko Rundek, Dino Šaran (Letu štuke) i Srđan Gojković Gile (Električni orgazam) koji će uz puno Vladinih hitova zapjevati i neke od svojih najljepših pjesama…

Ulaznice: 50kn / na dan koncerta 70kn

VIDEO Samo jednu ljubav imam (Spot)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno