Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci danas je posjetio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kako bi novoj ravnateljici Vedrani Lugić poželio uspjeh u obavljanju nove zadaće.

“Koristim ovu priliku da se zahvalim gospođi Emiliji Pezer koja je uspješno vodila Knjižnicu do sada i otišla u zaslužena mirovinu, ali i da zaželim uspješan rad i Knjižnici i novoj ravnateljici gospođi Lugić da u njezinom mandatu zajednički dođemo do toga da uselimo u novu Knjižnicu, da što više građana čita, što više boravi u Knjižnici jer to je nešto što će nas sve skupa oplemeniti, proširiti naša shvaćanja i dati nam priliku da nam Knjižnica bude “prozor u svijet”. Cilj nam je što više napraviti u ovoj godini u realizaciji projekta nove Knjižnice, kako bi u sljedećoj godini bili pred sam kraj ili završetak nove Knjižnice”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić koji je u ovoj prigodi donio i dar, pet tableta, kazavši kako sve danas ide u korak s vremenom pa se i knjige čitaju u elektronskom obliku te će i s ovim tabletima i Vinkovčani moći pročitati pokoju knjigu.

“Prvo pitanje koje sam sama sebi postavila bilo je što očekujem od novog posla, a od sebe očekujem najviše u ovom poslu. Strateško planiranje je nešto čega knjižnice danas moraju biti svjesne i moj prvi zadatak bit će izraditi jedan strateški plan Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, koji će biti vidljiv i na našim stranicama. Plan i program za 2019. godinu je gotov i također će biti vidljiv na našim stranicama. To je jedna transparentnost jer želimo da naši korisnici i budući korisnici budu upoznati s onim što radimo i što planiramo”, istaknula je ravnateljica Lugić

Također, dodala je, vrlo važnim smatra i javno zagovaranje, prema osnivaču, financijerima, medijima, a sve kako bi bili vidljiviji jer korisnici Knjižnice imaju sliku što ona pruža, ali postoje i potencijalni korisnici kojima na što pristupačniji način žele prezentirati sve što Knjižnica nudi kako bi njihov svakodnevni život bio bogatiji. Vezano uz toliko očekivanu novu Knjižnicu Vedrana Lugić je istaknula: “Taj prostor doista je neophodan i za samo osnovno funkcioniranje, a kada dobijemo sve te kvadrate mislim da će nam samo nebo biti granica što se tiče svih usluga koje Knjižnica pruža korisnicima od najranije dobi pa kroz cijeli školski, radni i životni vijek”, istaknula je ravnateljica Lugić najavljujući ovom prilikom, između ostaloga, i namjeru apliciranja za EU sredstva za nabavku novoga vozila Bibliobusa.