2 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Dodatni program 63. Pulskog filmskog festivala

Više od autora

- vl promo-

f_63-PFF_dodatni-program_ST

Nakon prošlotjedne objave filmskog programa, 1. srpnja u foajeu Kina Valli, predstavljeni su tradicionalni programi koji obogaćuju festivalsku ponudu i izvan samog okvira prikazivanja filmova. Javnosti su se tim povodom obratili ravnateljica Gordana Restović, članica Umjetničkog savjeta Tanja Miličić, predstavnik Grada Pule Fabrizio Radin i Ana Peruško, predstavnica KMAG-KIA Motors Adria Group, novog Festivalskog sponzora.

Prva od šest izložbi, koje i lokacijski gravitiraju oko festivalskog fokusa – Arene – pod nazivom ‘Izložba plakata suvremenog srpskog filma’, kustosa Miroljuba Vučkovića, otvorit će vrata 7. srpnja u SKUC-u, a već sljedećeg dana u Galeriji Makina ‘Impromptu’ Maria Delića, odnosno ‘Renata Poljak: Partenza’ kustosa Mladena Lučića u MSUI. Festivalska je nedjelja tradicionalno rezervirana za otvorenje izložbe ‘Cinemaniac’, kustosice Branke Benčić, dok će se sljedeći dan u Kinu Valli upriličiti ‘Izložba učeničkih radova Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula’. Posljednju kariku izložbenog ciklusa, 12. srpnja, u galeriji C8, činit će ‘Pozor … snima se u Istri!’ ostvarena u suradnji Istarske filmske komisije i Daniela Rafaelića.


Pored izložbi, važan nezaobilazni element festivalskih noći čini tematski raznorodna ponuda glazbe, te će nastupati sastavi Detour, Nola, Mate Matišić kvartet, Rundek Cargo Trio i Drvored, te  tri DJ-a; Innaca, Ivo Zuban i Mario Kovač. Program je ostvaren zahvaljujući generalnom sponzoru glazbenih programa – Zagrebačkoj banci ‘koja je i ove godine daruje posjetiteljima jedinstveni glazbeni doživljaj’ kazala je Restović i dodala ‘Svi su programi besplatni, izuzev filmskih projekcija u Areni za koje je cijena za dva filma po večeri ostala nepromjenjiva – popularnih 25 kuna! Dodatne pogodnosti se ostvaruju i kupovinom kompleta karata za cijeli tjedan, a potrudili smo se da ulaznice, i na zahtjev korisnika  novi personalizirani suveniri 63. Pule, budu dostupni online.’ Od 2. srpnja, ulaznice i suveniri (majice, rokovnici, magneti, privjesci)  bit će dostupni na info punktu, a ulaznice će biti dostupne i prije projekcija ispred Arene.

Tanja Miličić najavila je posebnu gošću kojoj će se dodijeliti nagrada Zlatna arena za životno djelo, redateljicu Mártu Mészáros –  jednoj od najznačajnijih svjetskih redateljica, autorici čiji su filmovi obilježavali najvažnije svjetske filmske festivale i čiji je rad uvelike mijenjao svijet u kojem živimo. Prva je žena koja je režirala jedan mađarski film te prva žena dobitnica Zlatnog medvjeda na festivalu u Berlinu i kojoj je posvećena ovogodišnja Retrospektiva.

Predstavljen je i novi sponzor 63. Pulskog filmskog festivala, KMAG-KIA Motors Adria Group. ‘Ove godine KIA Motors osigurat će vozni park kako bi gosti Festivala pravovremeno, ugodno i udobno mogli stići do festivalskih lokacija’,  izjavila je predstavnica KIA-e Ana Peruško.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno