- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U prostorijama Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije večeras je održana svečanost na kojoj su dodijeljena priznanja Saveza.

“Ovo je znak da članovi izvršnog i nadzornog odbora Županijskog lovačkog saveza vode računa o svome članstvu. Mi smo ti koji prepoznajemo rad i na neki način popravljamo situaciju. Imamo 65 udruga i oko 2000 članova. U zadnjih 4, 5 godina kontinuitet je stalan. Nažalost, imamo i preko 500 članova koji nisu u našem članovi lovačkih društava. To je tako zbog toga što smo ulaskom u EU morali prihvatiti neka njihova pravila, tako da sada lovac ne mora biti član Lovačke udruge. Naime, lovac sada može kupiti markicu čija cijena je 150 kuna. Ona mu je jedan od uvjeta koji mora ispuniti da bi dobio dozvolu za oružje. Što se tiče stanja lovstva u samoj županiji mogu reći da je ono zadovoljavajuće, pogotovo kod sitne divljači, no imamo problema s divljim svinjama. Imamo 73 lovišta, od toga su 53 zajednička i 20 državnih lovišta”, istaknuo je ovom prilikom Mirko Bošnjak, predsjednik Županijskog lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

Priznanja Lovačkog saveza su dobili sljedeći:

Pojedinci:

1. Željko Kostelac, Retkovci
2. Martin Validžija, Rajevo Selo
3. Dragan Sudarević, Stari Jankovci
4. Miroslav Miličević, Soljani
5. Zlatko Orlovčić, Bršadin

Lovačke udruge:

  • LD “Bornici” Jarmina (za 70 godina djelovanja)
  • LU “Fazan” Đurići (za 50 godina djelovanja)
  • LU “Vjerovi” Bošnjaci
  • LD “Sokol” Nuštar

“Djelujemo već 70 godina, iako je za vrijeme rata bila mala pauza. Nastavili smo poslije rata, obnovili Lovačko društvo, dom i streljanu uz pomoć općine Jarmina i Županijskog lovačkog saveza. Trenutno naše društvo broji 28 članova, a ova nagrada nam svima znači puno. Meni osobno, ali i cijelom društvu koje je ponosno na ovo veliko priznanje Lovačkog saveza”, istaknuo je ovom prilikom Zvonko Draganić iz , LD “Borinci” Jarmina.

Odličja Hrvatskog lovačkog saveza:

1. Tihomir Bjelić, plaketa prvog reda
2. Željko Ulm, plaketa drugog reda
3. Nikica Jurić, plaketa trećeg reda

“Za mene i moje društvo ova plaketa znači puno jer su prepoznali moj rad i dugogodišnje zalaganje za lovstvo u kojem djelujem od 1991. godine. Tada sam položio lovački ispit”, ističe dobitnik zlatne plakete prvog reda, Tihomir Bjelić, predsjednik Lovačke Udruge “Jelen” Rajevo selo i član nadzornog odbora Lovačkog saveza VSŽ.