Kontaktirajte nas

Sport

Dodijeljene nagrade najboljima u vinkovačkom sportu

Objavljeno

-

U Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ dodijeljene su nagrade najboljim sportašima, sportskim kolektivima i djelatnicima u vinkovačkom sportu u 2017. godini. Nagrade su dodijeljene u ukupno devet kategorija. Petnaestu godinu za redom, Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i tvrtka Novosti d.o.o. organizatori su Proglašenja najuspješnijih u vinkovačkom sportu. Rezultata u 2017. godini nije nedostajalo, a tome u prilog ide čak 38 nominacija za nagrade. Nakon uvodnih govora direktorice Novosti Mirjam Jukić, člana IO ZŠUGV Tomislava Zadre, te vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, dodijeljene su prve nagrade.

Za perspektivnu sportašicu izabrana je Andrea Doria Terzić iz Atletskog kluba Cibalia, dok je Lea Brčić iz Vinkovačkog plivačkog kluba primili nagradu Orion. U kategoriji u kojoj je pristiglo najviše prijava, za perspektivnog sportaša izabran je Dominik Greifenstein iz Taekwondo kluba Sajnami, a nagradu Orion primila su tri mlada sportaša: Anton Antolović iz Biciklističkog Sokol Cestorad, Filip Vujeva iz Košarkaškog kluba Vinkovci i Frane Blašković iz Rukometnog kluba Spačva Vinkovci.

Nagrada za životno djelo „Novosti“, ove godine je pripala dugogodišnjem rukometašu i treneru Rukometnog kluba Spačva Vinkovci, Slobodanu Pekiću. Najbolji vinkovački trener u 2017. godini, a prema izboru Komisije za dodjelu nagrada i priznanja, je Josip Piljić iz Judo kluba Vinkovci. Pobjednički pehar za najbolju žensku ekipu pripao je seniorkama Judo kluba Vinkovci, dok je najbolja muška momčad seniorski sastav Rukometnog kluba Spačva Vinkovci. Za najboljeg sportaša s invaliditetom, a na prijedlog Sportskog saveza invalida Grada Vinkovaca, izabran je Mario Alilović iz Biciklističkog kluba osoba s invaliditetom Bosut.

Najbolja sportašica u protekloj godini članica je Judo kluba Vinkovci, Tatjana Lovrić Jovanović, a u istoj kategoriji nagradu Orion dobila je Doris Lukić iz Taekwondo kluba Sajnami i Magdalena Đekić iz Atletskog kluba Cibalia. Najbolji sportaš u 2017. godini je Zvonimir Zadro iz Biciklističkog kluba Sokol, a član Rukometnog kluba Spačva Vinkovci, Marko Nađ primio je nagradu Orion.

U zabavnom dijelu programa nastupili su: Cheerleading klub „Ma&Ko“, Vinkovačke mažoretkinje i pjevač Luka Katić.

Aktualno

Župan Dekanić primio vinkovačkog MMA borca Maria Žgelu

Objavljeno

-

Napisao/la

    286 pregleda

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić danas je u maloj županijskoj vijećnici primio vinkovačkog MMA borca iz kluba Valens Maria Žgelu i njegovog trenera Iliju Zirduma. Povod je bila Žgelina pobjeda karijere u finalnoj borbi FEN promocije u Poljskoj gdje je knockoutom pobijedio domaćeg borca Adama Kowalskog, desetoga na listi u Poljskoj.

Mario Žgela, moglo se čuti, u ovom je sportu četvrtu godinu, prije toga nije se bavio sportom, a iza njega je osam borbi.

„Riječ je o šest pobjeda i dvije izgubljene borbe. Prva je bila izgubljena pa su uslijedile tri pobjede zaredom, potom sam izgubio jedan meč i sada sam zaredao tri knockouta”, istaknuo je Žgela zahvalivši županu na prijemu i podršci. U cijelu ovu priču, kazao je, ušao je srcem i ništa mu nije nije teško posebice nakon pobjede u Poljskoj, koju smatra krunom svog dosadašnjeg rada, a trenira šest dana tjedno i svaki trening traje po tri sata.

Žgelin trener Ilija Zirdum istaknuo je kako je Mariu, koji je svoju prvu borbu odradio samo sedam dana po dolasku u klub, samo nebo granica i pred njim je sigurno sjajna sportska budućnost. „Ova borba u Poljskoj samo je jedna od četiri ukupno ugovorene u FEN organizaciji”, kazao je Zirdum.

Župan Dekanić istaknuo je kako od samoga početka mandata nastoji skrenuti pozornost javnosti sugrađane koji su uspješni na poljima u kojima djeluju, pa ga tako iznimno veseli i uspjeh Maria Žgele u Poljskoj, a ta pobjeda pokazuje kako Mario ima sve predispozicije da postane zapažen borac na svjetskoj MMA sceni.

„Njegov je uspjeh jedan od najboljih primjera kako se uz puno predanog i konstantnog rada, bez velike financijske koristi i interesa, može doći do vrhunskih rezultata”, naglasio je župan, koji je uz čestitke na osvojenoj borbi obećao i potporu, kako Mariu, tako i drugim mladim sportašima i njihovim klubovima. „Njihovi rezultati nisu samo njihova nego i promocija cijele Vukovarsko-rijemske županije kako u zemlji tako i u inozemstvu”, istaknuo je župan Dekanić.

Nastavi čitati

Slavonija

Ivankovčanima 11 odličja na Kupu sv. Nikole

Objavljeno

-

Napisao/la

    221 pregleda

U Varaždinu je održan 16. Kup sv. Nikole, međunarodni karate turnir na kojemu je nastupilo 544 natjecatelja iz 48 klubova i 4 države (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Mađarska i RH). Zavidan uspjeh ostvarili su i predstavnici Ivankova.

Karate klub „Max“ Ivankovo na natjecanje je prijavio 16 natjecatelja u 14 kategorija koji su tom prilikom osvojili ukupno 11 odličja – 3 zlatna, 3 srebrna i 5 brončanih odličja.

Zlatno odličje osvojili su Iva Kockarević, Leona Anđelić i Luka Požega, srebro je otišlo u ruke Lane Anđelić, Eve Požega i Veronike Blažević, dok su se broncom okitili Nika Brkić, Emanuela Kockarević, Petra Dogan, Luka Žgela i Luka Požega.

Na natjecanju su još nastupili Lara Žgela i Petar Barišić, a natjecatelje je vodio trener karatea David Žgela.

U sudačkoj postavi bio je i ivankovački trener karatea i međunarodni sudac Zdravko Perlić.

Nastavi čitati

Aktualno

Zrakoplovni klub Vrabac poziva kandidate na upis u pilotsku školu

Objavljeno

-

Napisao/la

    285 pregleda
FOTO: Zrakoplovni klub Vrabac

Zrakoplovni klub Vrabac ove godine uspješno je proveo šest planiranih aktivnosti, a redom su to bile Dječja zmajada, One Day Pilot, međužupanijsko natjecanje za Dan grada Vinkovaca, Vinkovačke jeseni na aerodromu, Aero – rally te Memorijal slavonskim zrakoplovcima.

Osim navedenih aktivnosti treba izdvojiti i prodaju dosadašnjeg školskog aviona tipa Storch 582 te nabavku aviona marke Tecnam – P92 Echo koji je kupljen uz veliku pomoć pojedinih članova kluba.

Voditelj zrakoplovne škole, Milan Mravinac, uspješno je isposlovao nove certifikate škole koje je klub dobio u studenom ove godine te je uz to odobren i Organizacijski priručnik koji detaljno propisuje metodiku rada online teorijske nastave. Treba napomenuti kako su usklađena i dva nova programa za zmajeve i avione sa silabusima Zrakoplovne agencije. Ovime su stvoreni uvjeti za nastavak rada škole unatoč pandemiji i ograničenjima koja sa sobom nosi.

Škola će upisivati zainteresirane kandidate za športsko – rekreativno zrakoplovstvo do 31.12., a teorijska online nastava započet će tijekom siječnja 2022. godine. Kandidati koji uspješno svladaju teorijski dio i prođu ispite pred komisijom moći će još tijekom godine završiti i praktični dio obuke, odnosno, letenje s instruktorom po programu škole, a do kraja sezone (jesen 2022.) dobit će pilotsku dozvolu. Nakon završene obuke imat će mogućnost letenja klupskim avionima ili kupovine vlastitog zrakoplova.

Iz kluba ističu kako je Slavonija uvijek bila poznata po izvrsnim pilotima te se nadaju kako će svojim doprinosom nastaviti ovaj pozitivan trend.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 8 sati

Na klizalištu u Nijemcima u tri dana iznajmljeno više od 500 pari klizaljki

Advent u Nijemcima do sada je posjetilo više stotina posjetitelja koji su uživali u koncertima zabavne i tamburaške, ali i...

Aktualnoprije 9 sati

Dogovoren novi sustav PDV-a, ministar Marić upozorava kako se mora paziti na niz čimbenika

Uvođenje novih, sniženih stopa PDV-a u Hrvatskoj zahtijeva raspravu i dubinsku analizu prije bilo kakve odluke, rekao je u ministar...

Vijestiprije 10 sati

Na stručnoj praksi u španjolskoj Sevilli učili o konjima i cvijeću

Devet učenika Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci, obrazovnih programa cvjećar, agrotehničar i poljoprivredni tehničar fitofarmaceut, bilo je dva tjedna na stručnoj...

Aktualnoprije 12 sati

Po dnevnu dozu vitamina C i D na vinkovačku tržnicu i pod zubatim suncem

Smrznuti obrazi, kape, rukavice, šal jutros su bili obvezna oprema na minusu koji je uz zubato sunce okupao vinkovačku tržnicu....

Aktualnoprije 14 sati

Župan Dekanić primio vinkovačkog MMA borca Maria Žgelu

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić danas je u maloj županijskoj vijećnici primio vinkovačkog MMA borca iz kluba Valens Maria Žgelu i...

Vijestiprije 15 sati

Na ovogodišnjoj 26. likovnoj radionici Dječjeg doma Sv. Ana sudjelovalo 7 umjetnika

„Ljubav je to s kojom se čovjek rodi, a ono što se dogodi na samoj radionici stvar je izazova i...

Aktualnoprije 15 sati

U Hrvatskoj zaražena nova 4751 osoba, 54 umrle

Koronavirus je u Hrvatskoj potvrđen kod nove 4751 osobe, a 54 zaražene su umrle u protekla 24 sata, priopćio je...

Aktualnoprije 16 sati

Jurio autocestom 239 km/h

Policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su u ponedjeljak, oko 22 sata na autocesti Zagreb-Lipovac, kod čvora Spačva, zatekli vozača...

Najčitanije