20 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

Dodijeljene nagrade najboljima u vinkovačkom sportu

Više od autora

- vl promo-


Novosti
Novosti
mario.brcic@novosti.hr

U Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ dodijeljene su nagrade najboljim sportašima, sportskim kolektivima i djelatnicima u vinkovačkom sportu u 2017. godini. Nagrade su dodijeljene u ukupno devet kategorija. Petnaestu godinu za redom, Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i tvrtka Novosti d.o.o. organizatori su Proglašenja najuspješnijih u vinkovačkom sportu. Rezultata u 2017. godini nije nedostajalo, a tome u prilog ide čak 38 nominacija za nagrade. Nakon uvodnih govora direktorice Novosti Mirjam Jukić, člana IO ZŠUGV Tomislava Zadre, te vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, dodijeljene su prve nagrade.

Za perspektivnu sportašicu izabrana je Andrea Doria Terzić iz Atletskog kluba Cibalia, dok je Lea Brčić iz Vinkovačkog plivačkog kluba primili nagradu Orion. U kategoriji u kojoj je pristiglo najviše prijava, za perspektivnog sportaša izabran je Dominik Greifenstein iz Taekwondo kluba Sajnami, a nagradu Orion primila su tri mlada sportaša: Anton Antolović iz Biciklističkog Sokol Cestorad, Filip Vujeva iz Košarkaškog kluba Vinkovci i Frane Blašković iz Rukometnog kluba Spačva Vinkovci.

Nagrada za životno djelo „Novosti“, ove godine je pripala dugogodišnjem rukometašu i treneru Rukometnog kluba Spačva Vinkovci, Slobodanu Pekiću. Najbolji vinkovački trener u 2017. godini, a prema izboru Komisije za dodjelu nagrada i priznanja, je Josip Piljić iz Judo kluba Vinkovci. Pobjednički pehar za najbolju žensku ekipu pripao je seniorkama Judo kluba Vinkovci, dok je najbolja muška momčad seniorski sastav Rukometnog kluba Spačva Vinkovci. Za najboljeg sportaša s invaliditetom, a na prijedlog Sportskog saveza invalida Grada Vinkovaca, izabran je Mario Alilović iz Biciklističkog kluba osoba s invaliditetom Bosut.

Najbolja sportašica u protekloj godini članica je Judo kluba Vinkovci, Tatjana Lovrić Jovanović, a u istoj kategoriji nagradu Orion dobila je Doris Lukić iz Taekwondo kluba Sajnami i Magdalena Đekić iz Atletskog kluba Cibalia. Najbolji sportaš u 2017. godini je Zvonimir Zadro iz Biciklističkog kluba Sokol, a član Rukometnog kluba Spačva Vinkovci, Marko Nađ primio je nagradu Orion.

U zabavnom dijelu programa nastupili su: Cheerleading klub „Ma&Ko“, Vinkovačke mažoretkinje i pjevač Luka Katić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno