20 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Dogma u suradnji s Majom Griparić objavili singl Nemir

Više od autora

- vl promo-


Novim singlom ‘Nemir’ pulski bend Dogma najavljuje svoj peti studijski album čiji se izlazak očekuje na proljeće 2018. godine! U novom se singlu radi o muško-ženskom duetu gdje se kao gost u pjesmi pojavljuje Maja Griparić.

Za pjesmu predstavljaju i atraktivan video spot sniman u Puli i okolici, čija je osnovna ideja bila prikazati suodnos dvije srodne duše koje traže svoje mjesto u ovom kaotičnom svijetu.

‘Nemir’ govori o univerzalnom traženju mira gdje se dvije srodne duše spajaju u jedno. U sadašnjem smo vremenu okruženi vijestima i glasovima nasilja, nezadovoljstva, raznim distrakcijama od kojih ne možemo čuti vlastiti glas, a novi Dogmin singl govori o unutarnjem traženju jednog takvog mjesta u kojemu se možemo očistiti od buke i nemira te se pročistiti kako bi mogli čuti ponovno svoje unutarnje ja.

‘Nemir je dio svih nas, kao neki simbol današnjih generacija, udaljeni smo od samih sebe, zagađeni vanjskim informacijama i kao takvi izgubili smo izvorni način komuniciranja. Moj je poziv da se čovjek mora očistiti i izolirati od tog vanjskog zagađenja kako bi čuo sebe i druge. Može se to odnositi i na muško–ženski odnos, ali nemir je univerzalan pojam pa se samim time odnosi na sve nas i komunikaciju bilo koja dva ljudska bića.’ (Sandro Pettener, Dogma)

Ženski kadrovi snimani su danju, a muški noću. Svatko od njih u potrazi je za svojim vlastitim mirom, muški svijet bori se s noćnim prikazima lutanja konfuznih misli i potrage svog prostora, dok je ženska strana priče svjetlija, snimana danju u prirodi, također u potrazi za svojom stranom mira. Na kraju video spota muška i ženska potraga završava u jednom zajedničkom kadru, a jesu li pronašli mir, pogledajte u spotu!

Za atraktivan video spot zaslužni su N.O. Production iz Pule. Redatelj je Mladen Đaković, snimali su Mladen Đaković i Mateo Ostojić, a u spotu su glumili Iva Kevra i Rade Radolović.

Produkciju pjesme potpisuju članovi Dogme uz aranžman i glazbu.

Mix & Mastering odrađen je u Londonu. (UK)

NEMIR [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno