6 C
Vinkovci
Utorak, 28. studenoga 2023.

Dokumentarcem ”Scream for me Sarajevo” otvorene 6. Antičke filmske večeri

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Večeras su u lapidariju Gradskog muzeja svečano otvorene 6. po redu Antičke filmske večeri. Projekt je to koji od 2013. godine provodi Udruga RARE s partnerima, a koji je baziran na filmskim projekcijama i edukativnim sadržajima – filmske radionice, predavanja, izložbe plakata, filmski kviz, društvene igre. Večeri su, uz bocu šampanjca, otvorili Toni Šarić, predsjednik udruge ljubitelja filma RARE, gradonačelnik Ivan Bosančić te Hrvoje Vulić, kustos arheolog Gradskog muzeja Vinkovci.

Šesto izdanje Antičkih filmskih večeri počelo je projekcijom dokumentarnog filma ”Scream for me Sarajevo”. Film prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u tada opkoljeno Sarajevo 1994. godine. Dickinson je tako jedne večeri stao ispred publike koja nije mogla vjerovati svojim očima i ušima, i tih nekoliko sati rata nije bilo. Držao je mikrofon i vrištao ”Scream For Me Sarajevo”


Okupljena publika uživala je u svakoj minuti ovog zanimljivog i poučnog filma, a ugodan ambijent zadržao ih je i poslije filma, kada zabavu pokreće DJ Siky. Vjerujemo da će zabava potrajati do kasnih večernjih sati, a već sutra nas očekuju nove aktivnosti. U 18 sati bit će održana filmska radionica, a u 20:30 film iznenađenja – jedan od ovogodišnjih noviteta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno