Ulazak novog koronavirusa u Dom za starije i nemoćne osobe Grim u Vinkovcima, o čemu je Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije izvijestio na jučerašnjoj konferenciji za medije, prokomentirao nam je i vlasnik Goran Gvozden.
U ovome domu ukupnoga kapaciteta 40 korisnika, inače, s početkom epidemije novog koronavirusa uz provođenje svih propisanih mjera, uveli su i preporučeni rad u timovima. Tako je jedan tim radio i boravio u domu sedam dana i sedam noći, a onda išao na odmor i mijenjao ga je drugi tim, sve do popuštanja epidemioloških mjera. Također, za nužne izlaske korisnika u bolnicu, uz propisanu opremu za to, osigurane su i dvije sobe kako bi po povratku mogli u preventivnu izolaciju.
Za novonastalu situaciju, vlasnik Goran Gvozden, ističe veliko žaljenje, ali naglašava kako se i nakon popuštanja epidemioloških mjera radilo prema svim aktualnim mjerama i preporukama. Na žalost, kaže, korona je ušla u dom. Moguće je da je u pitanju i neko od djelatnika, ali korona je najvjerojatnije ušla u dom putem posjeta, unatoč tome što su se poštivale sve propisane mjere, od mjerenja temperature, dezinfekcije i nošenja maski do popunjavanja upitnika.
“S obzirom na situaciju u našoj županiji i tako velik broj oboljelih u zadnje vrijeme, možda je trebalo donijeti odluku da se kod nas posjeti domovima za starije i nemoćne odgode barem još neko vrijeme. Međutim, ipak ne mogu reći i ne znam kako je korona ušla u dom jer smo se pridržavali baš svih epidemioloških mjera”, ističe Goran Gvozden izražavajući nadu kako će na ovom što se dogodilo i ostati te neće biti novih slučajeva zaraze.
“Ovom prilikom želim posebno zahvaliti dr. Ankici Ilić iz Zavoda za javno zdravstvo na velikoj profesionalnosti i njezinom pristupu i trudu, Stožeru civilne zaštite i naravno vinkovačkoj bolnici i zaraznom odjelu gdje su primili sve naše zaražene i brinu se o njima”, ističe Goran Gvozden.