Danas je vinkovačka Tehnička škola Ruđera Boškovića poklonila jedan svoj 3D printer Osnovnoj školi Vladimira Nazora. Prije toga su obavili edukaciju profesora kako koristiti jedan takav uređaj. Ovo je odlična prilika za učenje o novim tehnologijama i za razvoj mladih umova osnovnih škola.

Danas smo došli ovdje da bismo donirali OŠ Vladimir Nazor jedan od naših 3D printera koji mi manje koristimo. Pošto je škola Vladimira Nazora jedna od škola iz koje se najviše učenika upisuje u našu školu, i postižu najbolje rezultate u našoj školi, mi smo odlučili da potaknemo što više novih učenika da učine isto doniranjem ovog 3D printera.”, istaknuo je ovom prilikom ravnatelj Tehničke škole Mate Vukušić.

Zahvalit ću se odmah našem kolegi, ravnatelju Mati Vukušiću na jednom ovakvom poklonu. Nastavljamo i dalje našu dobru suradnju koju smo danas okrunili njihovom donacijom našoj školi. Imamo mlade profesore koje žele i vole raditi s mladima i novom tehnologijom, te mislimo da će djeci dobro doći jedan novi pogled na modernu tehnologiju”, izjavio je ravnatelj Osnovne škole Damir Burić.

Djetetu je uvijek bolje pokazati nego samo reći nešto. Na ovaj način djeci će biti omogućeno da sve što zamisle i nacrtaju na računalima mogu i fizički stvoriti.