- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Dugometražni igrani film “Dopunska nastava” redatelja Ivana-Gorana Viteza prikazuje se u natjecateljskom programu World Cinema Now Međunarodnog filmskog festivala u Palm Springsu koji se održava od 2. do 13. siječnja 2020. godine.
Dopunska nastava će na sjevernoameričkom festivalu biti prikazan tri puta, odnosno 4., 5. i 10 siječnja. Festival u Palm Springsu jedan je od najznačajnih u SAD-u te se na njemu prikazuje više od 170 naslova iz 70 zemalja, a festival godišnje posjeti više od 136 tisuća ljudi.
Projekcijom na Međunarodnom festivalu u Palm Springsu, satirični triler Ivana-Gorana Viteza nastavlja svoju američku turneju nakon što je u listopadu prikazan na 55. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Chicagu.

Film Dopunska nastava premijerno je domaćoj publici predstavljen na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, a u kino dvoranama diljem Hrvatske igra od 21. studenog u distribuciji Blitz Film i Video.
Glumačku postavu čine Milivoj Beader, Marko Cindrić, Anita Matić Delić, Željko Königsknecht, Zlatko Burić, Janko Popović Volarić, Filip Eldan, Đorđe Kukuljica, Darko Janeš, Zlatan Zuhrić Zuhra i drugi. Na velikom platnu debitiraju i mladi Frida Jakšić i Franko Pavičić u vodećim ulogama devetogodišnjih školaraca. U središtu radnje je svježe rastavljen otac, koji bijesan jer ne može rođendan provesti sa svojom kćeri, upada u njezin razred s puškom, poklonom i tortom. Osim što ga je režirao, Ivan-Goran Vitez za film napisao je i scenarij.
Dopunska nastava nastaje u produkciji Interfilma iz Zagreba, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Producenti filma su Ivan Maloča i Maja Vukić.
Izvor: HAVC