Ovog nam tjedna u kina stižu tri nova naslova. Dakle od četvrtka 22. kolovoza, između ostalih, moći ćete pogledati Dora istražuje izgubljeni grad, Kraljice zločina i Divlja vožnja. Osim ovih najnovijih treba spomenuti kako u kinima još uvijek možete pogledati i niz drugih naslova od kojih vrijedi izdvojiti Angry Birds 2, Bilo jednom… u Hollywoodu, Nevjerojatan život psa Enza i te domači General.

Dora istražuje izgubljeni grad

Dora And The Lost City Of Gold, 2019.

Jedna od najpopularnijih junakinja crtanih filmova, Dora Istraživačica, je napokon dobila svoj avanturistički film – Dora istražuje izgubljeni grad. Provodeći većinu života u istraživanju džungle sa svojim roditeljima, Doru ništa nije moglo pripremiti za njenu najopasniju avanturu ikada: srednju školu. Iako ju ta ideja o školi i nije pretjerano oduševila, pogotovo jer će za to vrijeme njezini roditelji tražiti Grad od zlata, Dora baš i nema previše izbora. Smjestili su je kod rođaka, nastava je započela, a onda se na jednom izletu stvari jako zakompliciraju. Doru i njezinu ekipu otmu zlikovci koji svim silama žele pronaći Grad od zlata.

Kraljice zločina 

The Kitchen, 2019.

Radnja se odvija tokom sedamdesetih godina u zapadnom dijelu Manhattana u New Yorku, poznatim pod nazivom “Hell´s Kitchen”. Prati žene mafijaša koje vješto preuzimaju posao od svojih muževa koji su smješteni u zatvor.

U filmu se pojavljuju i Domhnall Gleeson, Common, James Badge, Brian d’Arcy James, Margo Martindale, Bill Camp i Jeremy Bobb.

Film je redateljsko-scenaristički debi Andreje Berloff koja ima Oscar nominaciju za scenarij filma Straight Outta Compton.

Ukleta vožnja

Driven, 2019

Godina je 1974. i Jim Hoffman (Jason Sudeikis) je prosječan obiteljski čovjek – otac dvoje djece, vrijedan pilot, nježan suprug svojoj Ellen (Judy Greer). Povremeno krijumčari drogu, a kada ga ulove kako na obiteljskom odmoru krijumčari kokain u SAD, ambiciozni agent FBI-ja, Benedict J. Tisa (Corey Stoll), vidi to kao priliku da donese pobjedu FBI-ju koristeći Jima kako bi uhvatio njegovog neuhvatljivog dobavljača.

Jim ima priliku za novi početak u bogatoj četvrti San Diega na državnoj plaći, no njegov novi posao doušnika ne ide u najboljem smjeru kada se sprijatelji sa svojim poznatim susjedom, inženjerom i dizajnerom automobila, Johnom DeLoreanom (Lee Pace).