11 C
Vinkovci
Utorak, 23. travnja 2024.

DORF 2018 – Tajna povijest rocka

Više od autora

- vl promo-

U programu Tajna povijest rocka DORF 2018, u kolovozu u Primoštenu i Vinkovcima, posjetiteljima će biti uz 6 filmova u regionalnoj konkurenciji biti prikazano i 10 filmova iz SAD, Velike Britanije, Njemačke, Belgije, Grčke, Francuske, Irske i Italije. Najveći broj filmova biti će premijerno prikazan.

Svakako najatraktivniji DORF 2018 filmovi iz ove selekcije su veliki prošlogodišnji festivalski hitovi “Betty: Kažu da sam drukčija” (Betty:They say I’m Different), o funk divi Betty Davis, autora Phil Coxa iz Velike Britanije koji će biti gost DORF festivala te film “Hrpa umjetnosti” (Bunch of Kunst), o buntovnom engleskom punk dvojcu Sleaford Mods,  autorice Christine Franz iz Njemačke.

Premijerno će hrvatskim ljubiteljima glazbenih dokumentaraca biti predstavljeni film “Nevidljive ruke” (Invisible Hands), o projektu glazbenika Alana Bishopa iz kultnih Sun City Girls, autorice Marine Gioti iz Grčke prikazan je i na Berlinaleu 2017. godine i uzbudljivo je glazbeno putovanje u Cairo, poslastica za sve ljubitelje poetskih dokumentaraca. Tajna povijest rocka predstavlja “Potencijal buke” (Potential of noise – Conny Plank), o genijalnom njemačkom glazbenom producentu i vizionaru Conny Planku, autora Stephen Plank i Reto Caduff iz Njemačke.

Izvrstan belgijski road mockumentary “Spit’n’split” autora Jerome Vanderwattynea jedan je od najzanimljivijih dokumentaraca ikad prikazanih na DORF festivalu, glazbeno-filmska underground poslastica, sa neočekivanim završetkom i opasnim soundtrackom Experimental Tropic Blues Banda.

Tri kratka filma ove godine su “Hannah Williams u Tokiju” (Hannah Williams&The Affirmations Tokyo Tour 2018), autora Fred Feuilleta iz Francuske o 4 koncerta odsvirana u 2 dana, u legendarnom tokijskom klubu Blue Note, zatim nagrađivani “Više od brijačnice” (More than a barbershop), Fernanda Perandonesa i Xandru Ramireza iz Irske o kultnom barber shopu u Dublinu i “We’re loud – 10 Slovenly dana u Grčkoj” autora Enrico Stoccoa iz Italije, koji smo već pogledali 17.6. u Ljetnom vrtu Vintage industrial bara, film o glazbenom festivalu koji organizira garage punk ekipa iz Slovenly recordings. Autor filma je bio gost na projekcijia.

U uvodnom DORF 2018 programu također u Ljetnom vrtu, 3.6. prikazan je bio i kultni film o underground sceni u Beogradu 90-ih godina “Geto – tajni život grada”, autora Mladena Matičevića i Ivana Markova.

U nedjelju 8.7. u Ljetnom vrtu bit će prikazan film “Danny says” autora Brendana Tollera iz SAD, o manageru i promoteru Danny Fieldsu, jednoj od najvažnijih osoba u povijesti punk rock glazbe.

Podsjećamo, filmski program na Iskonovoj festivalskoj plaži u Primoštenu održati će se od 4.-6. kolovoza, uz projekcije glazbenih dokumentarnih filmova i OFF DORF program.

Završni dio ovogodišnjeg DORF izdanja održat će se 23. – 25.8. u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.Festival DORF 2018 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Partneri festivala su Žedno Uho i Gradski muzej Vinkovci.

Ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u sklopu DORF.

Nova cijena festivalskih SuperUho ulaznica je 250kn.

Kamperske ulaznice prodaju se po cijeni od 120kn.

Dnevne ulaznice možete nabaviti po cijeni 130 kn.


Detaljnije:

http://www.filmfestivaldorf.com/

http://www.superuho.com/

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno