16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

DORH objavio ažurirani popis kaznenih postupaka zbog ratnih zločina na širem području Vukovara

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Hrvatsko Državno odvjetništvo objavilo je na svojoj web stranici dva ažurirana izvješća o postupanju nadležnih državnih odvjetništava protiv počinitelja kaznenih djela ratnih zločina počinjenih u Vukovaru i na širem vukovarskom području te u Škabrnji i Nadinu zaključno s 27. listopada 2022.

Koncipirano je po stadijima kaznenog postupka s podacima o samo onim postupcima u kojima je došlo do promjene unazad godinu dana, točnije, od posljednjeg izvješća u listopadu 2021.

U izvješću je popis kaznenih postupaka zbog ratnih zločina počinjenih na širem području Vukovara koji su vođeni ili se još uvijek vode pred Županijskim sudom u Osijeku, Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu te pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu.Podaci su, navodi se, objavljeni s ciljem potpunog informiranja javnosti o radu DORH-a na procesuiranju kaznenih djela ratnih zločina, počinjenih na širem području grada Vukovara i prema stanovnicima s vukovarskog područja odvedenima u logore na području Republike Srbije, a nastavno na ranije objavljena izvješća.

Ažurirani su podaci o ratnim zločinima u Škabrnji i Nadinu, a oba  izvješća o postupanju nadležnih Državnih odvjetništava dostupna su na na službenim internetskim stranicama DORH-a.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno