10 C
Vinkovci
Petak, 23. veljače 2024.

DORH traži kazneni postupak protiv Aladrovića

Više od autora

- vl promo-

Državno odvjetništvo poslalo je u Vladu RH zahtjev za odobrenje kaznenog postupka protiv ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, javlja Hina.

DORH pak još nije potvrdio upućivanje zahtjeva. Index.hr podsjeća kako je nakon uhićenja ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, više medija objavilo da su istragom USKOK-a obuhvaćeni i potpredsjednik vlade Boris Milošević te ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Aladrović je, pišu mediji, povezan s nezakonitim zapošljavanjem u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje koji je vodio prije nego što je preuzeo ministarsku dužnost. Aladrović je, navode mediji, sebi bliskim kandidatima osiguravao pitanja kako bi se pripremili za natječaje i s obzirom na ranije pripremljene odgovore, dobili posao u HZMO.U godinu dana zaposlio je 68 novih radnika, a Telegramov izvor naveo je 2019. kako je Aladrović u HZMO-u “zapošljavao uglavnom prijatelje”. Njih se, kako se tada navodilo, dovodilo na najbolje plaćena radna mjesta, dok su oni s najmanjim plaćama, koji stvarno rade, zatrpani poslom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno