13 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. lipnja 2023.

Dosadašnji dio prvenstva obilježile tvrde utakmice i pokoje iznenađenje

Više od autora

- vl promo-

Svjetsko prvenstvo započelo je u nedjelju, a današnjim utakmicama završava se prvi krug natjecanja. U prvih 5 dana turnira moglo se vidjeti pokoje iznenađenje, ali i podosta utakmica s malo postignutih pogodaka.

Iako je u dosadašnjem dijelu prvenstva postignuto ukupno 34 pogotka, odnosno 2.43 po utakmici, većina utakmica u prvom krugu nisu bile uzbudljive i efikasne. Ovaj prosjek dosta je podignut zbog velikih pobjeda koje su ostvarili Engleska i Španjolska. Englezi su sa 6:2 slavili protiv Irana, dok je Španjolska sa 7:0 slavila protiv Kostarike. Nadalje, na prošlom Svjetskom prvenstvu samo je jedna utakmica završena rezultatom 0:0, a u Katru ih je zabilježeno u ovih prvih 5 dana čak četiri, uključujući i utakmicu između Hrvatske i Maroka. Stoga, može se zaključiti kako se izbornici ipak odlučuju na taktička i šahovska nadmudrivanja uz puno opreza.

Trenutni vrh u listi strijelaca predvode Enner Valencia (Ekvador), Bukayo Saka (Engleska), Olivier Giroud (Francuska), Mehdi Taremi (Iran) i Ferran Torres (Španjolska), svi oni postigli su po dva pogotka u svom prvom nastupu na prvenstvu.


Što se iznenađenja tiče, dosadašnje najveće svakako je napravila Saudijska Arabija, koja je s preokretom u drugom poluvremenu srušila Argentinu s rezultatom 2:1. Istim rezultatom, ali i tijekom utakmice, Japan je iznenadio Njemačku. To su zasigurno dva velika iznenađenja koja su obilježila prve dane turnira.

Svi se zajedno nadamo kako će nam 2. i 3. kolo utakmica po skupinama pružiti ipak nešto otvoreniji nogomet, s obzirom na to da će i reprezentacije morati preuzimati veći rizik kako bi se plasirali u fazu na ispadanje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno