20 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Dosh Lee & Mašinko iskopali iz naftalina punk klasik Zašto pijemo?

Više od autora

- vl promo-

Bijeli_zeko-FIN

U pravoj najezdi novih, vrhunskih, melodičnih i radiofoničnih singlova kojoj upravo svjedočimo, Dosh Lee & Mašinko Vam donose nešto potpuno drugačije – pjesmu iz prošlog tisućljeća! Riječ je o zaboravljenom hitu ‘Zašto pijemo?’ zagrebačke punk grupe Crna kronika, u kojoj su krajem devedesetih svirali pojedini članovi Dosh Leea i Mašinka. Nakon što je godinama čamila na prženom CD-u u mračnom kutku vlažnog podruma, pjesma je pronađena, preslušana i ponovno snimljena, prvenstveno iz znanstvenih razloga. Naime, u minutu i tri sekunde koliko ova glazbena poslastica traje, Dosh Lee & Mašinko donose smisleni odgovor na vječno pitanje koje već milenijima muči liječnike, psihologe i brojne stručne osobe – zašto pijemo?

Singl ‘Zašto pijemo?’ je snimao i miksao Antonino Šimić u Greenwood studiju, za mastering je zaslužan Tomislav Hleb, a dizajn naslovnice je djelo Gordane Periškić.


Kako zlo nikad ne dolazi samo, u režiji Doringa je snimljen i videospot ‘Zašto pijemo?’ koji, za razliku od pjesme, nema radnju, priču ili pouku. U spotu nepoznati muškarac odjeven u ružičastu košuljicu, šljokičasti sako i šminkerske cipelice, potpuno bezrazložno trčkara lijevo – desno, a povremeno mu društvo pravi pas. Ukratko, nešto što ne biste poželjeli ni najgorem neprijatelju.

DOSH LEE & MAŠINKO: ZAŠTO PIJEMO [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno