18 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Doug Liman se sprema režirati remake legendarne Utrke Cannonball

Više od autora

- vl promo-Filmski portal Deadline najavljuje remake filma “Cannonball Run” kojeg će režirati Doug Liman. Za produkciju su zaduženi Andre Morgan i Alan Gasmer, a prvobitno angažirani redatelj bio je Rawson Marshall Thurber, no njegova je vizija zabrinula producente jer bi film postao presličan filmovima “Brzi i žestoki” i “Oceanovih 11”.

“Cannonball Run” premijeru je imao 1981. a režirao je Hal Needham prema scenariju Brocka Yatesa. Glumačku postavu činili su Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcett, Adrienne Barbeau, Dean Martin, Jackie Chan, Sammy Davis, Jr. i Dom DeLuise. Pratio je natjecatelje ilegalnog rellyja od Connecticuta do Kalifornije.

Tri godine poslije film je dobio i nastavak “Cannonball Run II”, iza kojeg je stajala gotovo identična kreativna i glumačka ekipa.

Burt Reynolds je trebao reprizirati svoju ulogu i u trećem nastavku koji se zvao “Cannonball Fever”, no glumac je odbio i umjesto njega pojavio se Jim Drake, a u kina je stigao je 1986. kao nastavak/spinoff pod nazivom “Speed Zone”. Imao je potpuno novu glumačku postavu koja je bila sastavljena od SCTV glumaca, a jedini koji se pojavljuje u sva tri dijela je Jamie Farr kao šeik Abdul ben Falafel.

Liman ima pune ruke posla: trenutno radi na pretrprodukciji nastavka filma “Na rubu budućnosti” i postprodukciji filma “Chaos Walking”, zbog čega je za očekivati da se još neko vrijeme neće posvetiti režiranju remakea filma “Cannonball Run”. [Filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno