1 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Dr. Alemka Markotić ovlaštena za potpisivanje ugovora za nabavu remdesivira

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Vlada RH ovlastila ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemku Markotić za potpisivanje ugovora o provedbi Okvirnog ugovora za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) za liječenje COVID-19 pacijenata kojima je potreban dodatni kisik, objavila je Hina.
Potreban novac, navodi se, osiguran je u Financijskom planu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a za provedbu je Vlada zadužila Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.
Okvirni ugovor za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) potpisali su 7. listopada Gilead Sciences i Europska komisija u ime država članica sudionica, a radi sprječavanja i suzbijanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 i liječenja pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19 kojima je potreban dodatni kisik.
Na temelju potpisanog Okvirnog ugovora za države članice cijena jedne doze lijeka iznosi 2.625 kuna (bez PDV-a). Budući da je procijenjena mjesečna potreba za lijekom za područje Hrvatske u prosjeku 5.000 doza, do kraja godine će se za 15.000 doza izdvojiti 41.343.750 kuna (s PDV-om).

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno