24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Dr. Krešić: Porast broja oboljelih na području Vukovara za sada se ne može povezati s Kolonom sjećanja

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije objavio je očitovanje dr. Kate Krešić, ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo VSŽ i članice Stožera, na novinarski upit vezan uz porast broja oboljelih od COVID-19 na vukovarskom području u kontekstu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i ovogodišnje Kolone sjećanja
“Epidemiološka situacija u našoj županiji je izuzetno ozbiljna posebice unazad nekoliko tjedana kada imamo trend porasta broja oboljelih i taj trend se nastavlja sve do danas. Posebno zabrinjava porast broj pozitivnih na vukovarskom području gdje smo, primjerice, od 30. listopada do sada imali 437 oboljelih što je 20 posto od ukupno oboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji. No, za sada ne možemo zbog nedovoljnog protoka vremena i povijesti bolesti pozitivnih, povezati s Kolonom sjećanja 18. studenog u Vukovaru, ali vidjet ćemo što će donijeti naredni dani”, ističe dr. Kata Krešić.
Na području Vukovarsko-srijemske županije, ističe dr. Kata Krešić, ozbiljna je situacija po broju oboljelih i umrlih.
„Zato pozivam na odgovorno ponašanje, pozivam građane da na izlaze iz svoga doma bez valjanog razloga, neka ne odlaze na druženja kako u zatvorenom tako i otvorenom prostoru, bit će vremena i za to kada sve ovo prođe, neka maske nose i kada su vani i unutra, neka paze na razmak među sobom i na osobnu higijenu. Moja je poruka da građani čuvaju sebe i druge i da je odgovornost jednaka prema sebi i prema drugima”, ističe dr. Kata Krešić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno