26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Dragana Jeckov: Slika ‘Serbian family tree’ u Vinkovcima primjer mržnje

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Priča o maloljetnicima koji su na pravoslavnoj crkvi u Vinkovcima pričvrstili papir s neprimjerenim sadržajem dobila je svoj nastavak i u Saboru.

Kako piše Dnevnik.hr, saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov (Klub SDSS-a) rekla je u Saboru da je slika na papiru „Serbian family tree” pričvršćena na spomen obilježju pravoslavne crkve u Vinkovcima primjer poziva na nasilje i mržnje zbog etničke pripadnosti.„Slika je školski primjer poziva na nasilje i mržnju usmjerenu prema određenoj skupini zbog etničke pripadnosti, jasno prema kome, prema Srbima i srpskoj zajednici, prema pravoslavnim vjernicima”, kazala je Jeckov u slobodnom iznošenju stajališta pokazujući crtež stabla na koji vise ljudi s natpisom „Serbian family tree”.

Treba se, napomenula je, ograditi od mrzitelja i ovakvim poruka i njihovih namjera jer su one opasne i pogubne za uređeno i civilizirano društvo. „Važno je reći ne takvim porukama, ne mržnji”, poručila je zastupnica SDSS-a te poderala sliku i poručila da ona pripada u smeće.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno